Βέμπερ: Ένα “σκληρό” Brexit θα ήταν καταστροφικό για το Λονδίνο

«Ένα σκληρό Brexit θα ήταν καταστροφικό για το Λονδίνο» προειδοποίησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber μιλώντας στην Deutsche Welle.

Ο γερμανός πολιτικός κατηγόρησε τη βρετανίδα πρωθυπουργό Theresa May και τον αρμόδιο για το Brexit βρετανό υπουργό David Davis για ανυπαρξία θέσεων ενόψει των διαπραγματεύσεων που αρχίζουν σήμερα Δευτέρα.

«Eλάτε (στις διαπραγματεύσεις) και καταθέστε στο τραπέζι τι είναι προς το συμφέρον σας… Για την ώρα το μόνο που ακούμε από την Τερέζα Μέι και τον David Davis είναι τι δεν θέλουν. Αυτό είναι άριστα γνωστό από όλους τους εταίρους τους. Αλλά δεν έχουμε ιδέα, καμία ένδειξη του τι θέλουν να επιτύχουν σε αυτές τις διαπραγματεύσεις και αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο πράγμα, γιατί σε τελική ανάλυση, ένα σκληρό Brexit θα ήταν καταστροφικό για το Λονδίνο και επιβλαβές για την Ευρώπη» τόνισε ο Weber.

Όπως πρόσθεσε «η Ευρώπη είναι ακόμα μια πολύ ισχυρή κοινότητα. Είναι ανεκτή (η ζημιά από ένα σκληρό Brexit). Aλλά για το Λονδίνο θα είναι καταστροφή».

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές και συνομιλίες με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και το διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

«Η Ευρώπη συνολικά βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η Ελλάδα δεν θα μείνει πίσω» τόνισε εξάλλου ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα