Βέμπερ:Οι δημοκρατικές δυνάμεις να εμποδίσουν την επιρροή των λαϊκιστών και ακροδεξιών στην προεδρία του ΕΚ

int1459269_22160840-thumb-largeΤη θέλησή του να συσπειρωθούν οι δημοκρατικές δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να εμποδίσουν την επιρροή των λαϊκιστών και ακροδεξιών στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,μετά την πρωϊνή δήλωση στις Βρυξέλλες του νυν προέδρου του ΕΚ Μάρτιν Σούλτς ότι αποφάσισε να πολιτευθεί στη Γερμανία, μη διεκδικώντας πλέον μια νέα θητεία τον Ιανουάριο στο ΕΚ, ο Μ. Βέμπερ κάλεσε έκτακτη συνέντευξη τύπου στο Στρασβούργο.

Χαιρέτισε την έως τα τώρα προσφορά του Μ. Σουλτς στο ΕΚ, ο οποίος έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της 5ετούς προεδρίας του, “την ενίσχυση και τη δύναμη της φωνής του ΕΚ”.

« Τώρα θα πρέπει να συμβάλουμε στη διατήρηση των κεκτημένων» είπε ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών, « και το ΕΛΚ είναι αποφασισμένο να συνεργασθεί με τις άλλες πολιτικές ομάδες προκειμένου να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το έργο που μας άφησε ο Μ. Σουλτς» τόνισε.

Ανακοίνωσε ότι η Ομάδα του θα ανακοινώσει το δικό της υποψήφιο για την προεδρία του ΕΚ κατά τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Σε επανειλημένες ερωτήσεις εάν προτίθεται και ο ίδιος να είναι υποψήφιος, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι περιμένει να δει τις προτάσεις και των άλλων ομάδων όπως αυτής των Πρασίνων. Ο δε βασικός του στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις δημοκρατικές ομάδες για έναν ικανό υποψήφιο.

« Το 1/3 των ευρωβουλευτών είναι λαϊκιστές, πράγμα που προβληματίζει το ΕΚ» δήλωσε. « Είναι απαραίτητος ο διάλογος για να αποφευχθεί η επιρροή των εξτρεμιστών» υπογράμμισε.

«Οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν αναθέσει με τους ψήφους τους μια αποστολή στο ΕΛΚ, είναι σήμερα η μεγαλύτερη ομάδα στο ΕΚ» κατέληξε ο Μ. Βέμπερ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα