Βέλγιο: Διαδήλωση 12.500 μαθητών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Περισσότεροι από 12.500 μαθητές συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, για να διαμαρτυρηθούν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα για την ελλιπή πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, τόσο στο Βέλγιο όσο και σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η διαδήλωση ήταν πάνω από τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα De Standaard.

Εικόνες από τη συγκέντρωση δείχνουν χιλιάδες μαθητές να διαδηλώνουν στη βροχή έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέροντας πανό και πλακάτ που ζητούν άμεση δράση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, τόσο στα αγγλικά όσο και στα φλαμανδικά, σύμφωνα με το πρακτορείο Associated Press.

Ένας διευθυντής τοπικού σχολείου επαίνεσε τους ακτιβιστές μαθητές, δηλώνοντας στην De Standaard ότι οι διαδηλώσεις δείχνουν το θετικό αποτέλεσμα που έχει η εκπαίδευση.

«Η εκπαίδευση οφείλει να μετατρέψει τους νέους σε ώριμους πολίτες», δήλωσε ο Πάτρικ Λάνκσφεερντ. «Με τις ενέργειές τους, απέδειξαν ότι είναι», πρόσθεσε.

Η διαμαρτυρία ακολουθεί παρόμοιες κινήσεις υπέρ μιας καλύτερης κλιματικής πολιτικής από μαθητές σε άλλες χώρες. Μία από τις πιο αξιοσημείωτες νέες ακτιβιστές είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ, μια 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια που ξεκίνησε μια διαδήλωση μπροστά από το σουηδικό κοινοβούλιο πέρυσι και ενέπνευσε χιλιάδες άλλους να ακολουθήσουν. Τον περασμένο μήνα, απευθύνθηκε σε παγκόσμιους ηγέτες σε διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή.

Οι Βέλγοι φοιτητές σκοπεύουν να διαδηλώσουν πάλι την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα βελγικά μέσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα