Βέλγιο:Εκδόθηκαν στη Γαλλία δύο φερόμενοι συνεργάτες του Σαλά Αμπντεσλάμ

jhgjjΔύο άτομα τα οποία κατηγορούνται πως βοήθησαν τον ύποπτο – κλειδί για τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ, εκδόθηκαν την Τετάρτη στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Πρόκειται για τους Μοχαμέντ Αμρί και Αλί Ουλκαντί, σε βάρος των οποίων είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο Μοχαμέντ Αμρί, 27 ετών, φέρεται να μετέφερε με αυτοκίνητο τον Αμπντεσλάμ πίσω στις Βρυξέλλες λίγες ώρες αφότου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, μαζί με τον Χάμζα Ατού, ο οποίος εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία.

Ο Αμρί είχε συλληφθεί την 14η Νοεμβρίου στο Μόλενμπεκ των Βρυξελλών, μια συνοικία της βελγικής πρωτεύουσας από την οποία προέρχονται πολλοί από τους ανθρώπους που ενεπλάκησαν στις επιθέσεις του Παρισιού.

Ο Αλί Ουλκαντί, 31 ετών, Γάλλος που ζει στο Μόλενμπεκ, είχε μεταφέρει με αυτοκίνητο τον Αμπντεσλάμ στις Βρυξέλλες την επομένη των επιθέσεων.

Την 9η Ιουνίου η βελγική δικαιοσύνη έδωσε επίσης το «πράσινο φως» για την έκδοση στη Γαλλία άλλου ενός υπόπτου για τις επιθέσεις του Παρισιού, του Μοχαμέντ Αμπρινί, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από Γάλλους δικαστικούς.

Ο Αμπρινί δεν θα παραδοθεί στις γαλλικές αρχές άμεσα, καθώς αντιμετωπίζει δίωξη από τις βελγικές αρχές για συμμετοχή στις επιθέσεις στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και το μετρό των Βρυξελλών.

 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα