Βάσεις 2015: Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ανακοινώθηκαν στις 10 το πρωί της Τετάρτης (26/8) οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το 2015 δίνοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Οι βάσεις εισαγωγής για τις Πανελλήνιες έχουν ήδη αναρτηθεί και στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι μπορούν να δουν σε ποιο τμήμα κατάφεραν να εισαχθούν.

Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων (αναγράφεται στο καρτελάκι ταυτότητας υποψηφίου) και τα 4 αρχικά των ονομαστικών στοιχείων σας με τη σειρά: Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο και κατόπιν να πατήσει ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ για να δει τις βάσεις.

Τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα αντίστοιχα σχολεία ευθύνης τους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ:

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΛΥΚΕΙΑ, 90%

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ – ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε.

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ ΕΠΑΛ Β’ 2014

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β’ 2013

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α’ ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α’ ΕΣΠΕΡΙΝΑ

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ Α’ 2014

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ 10% ΕΠΑΛ Α’ 2013

ΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΛΛΟΓΕΝΩΝ – ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε.

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟ 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β – 90%

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β’ 10% – 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ, ΕΠΑΛ Β’ 10% – 2013

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α’

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α’ 10% – 2014

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΛ Α’ 10% – 2013

Πτώση σε όλες τις Σχολές – Συγκρατημένη άνοδος σε χαμηλόβαθμα τμήματα

Οι αρχικές εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και στις φετινές βάσεις 2015 παρατηρείται μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της Περιφέρειας.

Συγκρατημένη παρατηρείται η “βουτιά” στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων, ενώ αισθητή είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ).

Αντίθετα, σε χαμηλόβαθμες σχολές παρατηρείται μικρή άνοδος. Παράλληλα, προβλέπεται μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται στα 11.000 με 13.000 μόρια.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αναλυτές, το οξύμωρο είναι ότι παρά τη μεγάλη ζήτηση, η τρομακτική συρρίκνωση που κατεγράφη φέτος στους αριστούχους δεν άφησε πολλά περιθώρια ακόμα και για διατήρηση των βάσεων στα περσινά τους επίπεδα.

Οπότε και στις δημοφιλείς σχολές παρατηρείται “ελεύθερη πτώση”, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο από 150 έως και 800 μόρια.

Σημειώνεται ότι οι αριστούχοι φέτος είναι περίπου 4.010 από 7.428 που ήταν το 2014, δηλαδή ο μικρότερος αριθμός της τελευταίας δεκαετίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα