Βάιντμαν: Διαφωνούμε για το μέγεθος της επεκτατικής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ 

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί να απομακρυνθεί από την εξαιρετικά χαλαρή πολιτική της, τόνισε ο Γενς Βάιντμαν, επικεφαλής της Bundesbank και μέλος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά για ένα σημάδι πως η ΕΚΤ ίσως χαλαρώσει τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας, που περιλαμβάνει μαζικές αγορές ομολόγων και εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, μετά τις νύξεις του προέδρου της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, οι οποίες οδήγησαν το ευρώ και τις αποδόσεις ομολόγων σε υψηλότερα επίπεδα.

«Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό, επίσης το συζητούμε και εργαζόμαστε γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βάιντμαν.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ ήταν χαμηλός εδώ και χρόνια και δεν αναμένεται να φθάσει τον στόχο της ΕΚΤ, μόλις κάτω από το 2%, τουλάχιστον μέχρι το 2019, παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας.

«Αυτό για το οποίο συζητάμε και κάποιες φορές διαφωνούμε είναι πόσο επεκτατική νομισματική πολιτική πρέπει να δοθεί στον στόχο μας», συμπλήρωσε ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα