Α. Χαμενεΐ: Το μίσος προς τις ΗΠΑ και τη Σ. Αραβία θα ενισχυθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Τεχεράνη

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν με την ευκαιρία της κηδείας των θυμάτων, δήλωσε σήμερα ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις που διαπράχθηκαν την Τετάρτη στην Τεχεράνη από το Ισλαμικό Κράτος «το μόνο που θα κάνουν είναι να ενισχύσουν το μίσος» απέναντι στην Ουάσινγκτον και στο Ριάντ.

«Τέτοιες ενέργειες δεν θα έχουν άλλο αποτέλεσμα από το να ενισχύσουν το μίσος απέναντι στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και των πρακτόρων της στην περιοχή, όπως και απέναντι στη σαουδαραβική κυβέρνηση», έγραψε ο Αλί Χαμενεΐ στο συλλυπητήριο μήνυμά του προς τις οικογένειες των 17 νεκρών των τρομοκρατικών επιθέσεων.

Οι τελετές στη μνήμη των θυμάτων ξεκίνησαν σήμερα το πρωί από το κοινοβούλιο, όπου πραγματοποιήθηκε η μία από τις επιθέσεις, παρουσία του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί.

Ο Αλί Λαριτζανί, πρόεδρος του κοινοβουλίου, στην ομιλία του επίσης επιτέθηκε στο Ριάντ, χαρακτηρίζοντας τη Σαουδική Αραβία «φυλετικό κράτος που είναι μακριά από τη δημοκρατία».

Κατήγγειλε μάλιστα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη, κυρίως εξαιτίας του βαλλιστικού της προγράμματος.

Οι ΗΠΑ «γνωρίζουν ότι οι Φρουροί της Επανάστασης και οι δυνάμεις αλ Κοντς είναι οι πιο σημαντικές περιφερειακές δυνάμεις που μάχονται κατά των τρομοκρατών», επεσήμανε ο Λαριτζανί.

Οι Φρουροί της Επανάστασης κατηγόρησαν τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία ότι «εμπλέκονται» στις επιθέσεις στην Τεχεράνη, τις πρώτες που διαπράττει το ΙΚ στο Ιράν.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής μια πομπή θα ξεκινήσει από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης και θα φτάσει μέχρι το νεκροταφείο Μπεχέστ-ε-Ζάχρα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα