Α. Χάνσον: Οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης έχουν βελτιωθεί

Έχουν βελτιωθεί οι προοπτικές για την οικονομία της Ευρωζώνης και το ερώτημα τώρα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να μειωθεί η στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, χωρίς να υπονομευθεί η ανάπτυξη, δήλωσε ο Άρντο Χάνσον, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της, σε εφημερίδα της Εσθονίας. «Οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν έχουν ακόμη εξαφανιστεί. Μιλάμε για το βασικό σενάριο, το οποίο έχει ασφαλώς βελτιωθεί, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει», δήλωσε στην εφημερίδα Postimees.

«Τώρα, το ερώτημα είναι πόσο γρήγορα μπορεί να μειωθεί η στήριξη που προσφέρει η κεντρική τράπεζα στην οικονομία, ώστε να διατηρηθεί μία θετική οικονομική πορεία», πρόσθεσε ο Χάνσον, που είναι επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεδριάσει στις 8 Ιουνίου και οι αγορές αναμένουν μικρή μόνο αλλαγή στο μήνυμα της πολιτικής της. «Όλοι σκεπτόμαστε για το πώς και πότε θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε τη μετάβαση (από τη στήριξη) και πώς θα την επικοινωνήσουμε. Αυτό πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά», σημείωσε ο Χάνσον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα