Α.Τσίπρας:«H αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ»(Vid)

tsipΑπευθυνόμενος προς τους πολίτες του Ηρακλείου, ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «η σπατάλη της ψήφου διασώζει όλο αυτό το παλιό καθεστώς»,προσθέτοντας ότι η αποχή από την κάλπη είναι η επιθυμία και η ευχή της ΝΔ.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή, δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα. Πόρτα-πόρτα. Καμία ψήφος χαμένη για το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί κάθε ψήφος που χάνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, την κερδίζει η ΝΔ» δήλωσε o Αλέξης Τσίπρας.

«Ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθούμε στην πράξη το δικαίωμα όλων στην πρόσβαση στο κοινωνικό κράτος, στην υγεία και την παιδεία», διεμήνυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, ο τέως πρωθυπουργός ζήτησε ισχυρή εντολή διακυβέρνησης και άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά, το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά, τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Εάν επικρατήσει, θα επαναφέρει το καθεστώς της διαπλοκής και της χρεοκοπίας», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «στις εκλογές αναμετρώνται δύο διαφορετικοί κόσμοι, από τη μία ο κόσμος της Ν.Δ., των λίγων, της συντήρησης, της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας, του χθες και από την άλλη, ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ο προοδευτικός κόσμος, η κοινωνική πλειοψηφία, ο κόσμος της εργασίας, της δημιουργίας και του πολιτισμού».

«Ο λαός δεν ξεχνάει και δεν αμνηστεύει. Γι’ αυτό τώρα ζητάμε την τρίτη και οριστική ετυμηγορία για να τελειώνουμε με το χθες και να κερδίσουμε το αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Την πρώτη φορά, στις 25 Γενάρη, με την εκλογή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης. Τη δεύτερη, στις 5 του Ιούλη, με το περήφανο, το μυριόστομο Όχι. Και την τρίτη και φαρμακερή στις 20 Σεπτέμβρη, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ» είπε.

«Δώσαμε μια βασική υπόσχεση και τη κάναμε πράξη : Να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει άλλο ο λαός μας να ματώνει. Και αν κάποιοι νομίζουν ότι μα έριξαν κάτω, εμείς σηκωθήκαμε, είμαστε όρθιοι και συνεχίζουμε να παλεύουμε» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απέναντι σ’ αυτήν την εγγύηση για το αύριο, το μόνο που αντιπροτείνει η ΝΔ είναι η επιστροφή στο δικό της χθες» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει από το λαό μας να εμπιστευθεί, για μία ακόμα φορά, τα ψηφοδέλτια του κυρίου Σαμαρά. Το πρόγραμμα του κυρίου Σαμαρά. Τις δεσμεύσεις του κυρίου Σαμαρά. Φανερές και κρυφές».

«Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, γιατί δεν μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη. Ζητάμε εντολή συνέχειας της μεγάλης προσπάθειας που ξεκινήσαμε μαζί το περασμένο Γενάρη. Ζητάμε την πρώτη ευκαιρία να κυβερνήσει η Αριστερά αυτόν τον τόπο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Δευτέρα για να εγγυηθεί τη σταθερή και ασφαλή πορεία της Ελλάδας προς το αύριο. Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει, πρέπει να έχει και θα έχει άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Με τη δική σας στήριξη».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα