Α.Τσίπρας: Όποτε υπάρχει πολιτική βούληση και συνεργασία με την αυτοδιοίκηση γίνονται σημαντικά βήματα

Στα Καλάβρυτα βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας και μάλιστα επισκέφθηκε το δημαρχείο της περιοχής. «Όποτε υπάρχει πολιτική βούληση, αλλά και συνεργασία μεταξύ κεντρικής κυβέρνησης και αυτοδιοίκησης γίνονται σημαντικά πράγματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά.

Επικαλούμενος τα όσα είπε ο δήμαρχος, τόνισε ότι «είναι σημαντική επιτυχία το γεγονός ότι έγιναν πράγματα σε μία περίοδο όπου τα δημοσιονομικά της χώρας ήταν πολύ περιορισμένα» και αυτό δείχνει, πρόσθεσε «πως όταν υπάρχει σχέδιο και βούληση, μπορούν να γίνουν σημαντικά βήματα προς τα εμπρός».

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Φιλόδημος», ο Αλέξης Τσίπρας είπε έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κλίμα αισιοδοξίας, τονίζοντας ότι «μέσα από τη διαδικασία της συνεργασίας, μπορούν να αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να κάνουμε περισσότερα για τον τόπο».

Παράλληλα, είπε ότι «όσοι οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι κατάφεραν να δουλέψουν στοχευμένα και κατάφεραν να αφήσουν κάτι πίσω τους, παρά την κρίση, θα κριθούν τελικά από τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση».

Νομίζω, συνέχισε «ότι έχει αρχίσει να ωριμάζει πια ο κόσμος και να κρίνει τον χώρο της αυτοδιοίκησης με κριτήρια που έχουν να κάνουν με την αποτελεσματικότητα και την εντιμότητα των προσώπων» και πρόσθεσε: «Βεβαίως τα πολιτικά κριτήρια είναι πάντα παρόντα, αλλά ειδικά στην αυτοδιοίκηση, νομίζω ότι τα κριτήρια της αποτελεσματικότητας και την εντιμότητας αρχίζουν να παίζουν σημαντικότερο ρόλο».

Αναφερόμενος στα Καλάβρυτα, είπε ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο τόπος μπορεί να αναπτύσσει παράλληλα δύο σημαντικές ανταγωνιστικές δραστηριότητες για την εθνική οικονομία, δηλαδή τον τουρισμό και τα αγροδιατροφικά προϊόντα».

«Με αυτή την έννοια» συνέχισε «πράγματι έγιναν σημαντικά έργα που αναβάθμισαν τον τουρισμό των Καλαβρύτων και θα το αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπου ήταν παρόντες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και η υφυπουργός Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο δήμαρχος Καλαβρύτων έθεσε μία σειρά από ζητήματα, με κυρίαρχο αυτό των γερμανικών αποζημιώσεων. Όπως τόνισε, ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του δικτύου μαρτυρικών πόλεων και χωριών της Ελλάδος στηρίζει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο δήμος στηρίζεται και σε δύο αναπτυξιακούς πόλους την κτηνοτροφία και τον τουρισμό, ζητώντας παρεμβάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση και αναβάθμιση τους, ενώ αναφέρθηκε και σε ζητήματα υποδομών, όπως η βελτίωση του δρόμου που συνδέει τα Καλάβρυτα με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας επικεντρώθηκε στην ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη και στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα με την αξιοποίηση των ζωικών προϊόντων, αλλά και στην προώθηση των διαδικασιών για τα έργα ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου.

Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έκανε περίπατο στους κεντρικούς δρόμους των Καλαβρύτων, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά, τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της δημοτικής αρχής κ.α.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες και πολίτες, ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε «εντυπωσιασμένος από τον συνεταιρισμό και κυρίως από τη μαχητικότητα και την αισιοδοξία των ανθρώπων, οι οποίοι μέσα σε αντίξοες συνθήκες έχουν κρατήσει μία παραγωγική μονάδα σε εξαιρετική κατάσταση». Όπως πρόσθεσε «είναι ένας συνεταιρισμός, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, είναι ένα μοντέλο το οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε». «Στόχος μας» συνέχισε «είναι να στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνατότητες αυτού του τόπου και τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα».

Όσον αφορά τα Καλάβρυτα, είπε ότι «είναι ένας τόπος που συνδυάζει δύο από τα βασικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, που είναι ο τουρισμός αλλά και η αγροδιατροφή, δηλαδή τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου μας» και δεν είναι τυχαίο συμπλήρωσε, ότι «τα Καλάβρυτα κατάφεραν να αποτελούν ένα πολύ σημαντικό προορισμό αλλά και ένα τόπο ιστορικό με πολύ βαθύ και βαρύ παρελθόν, αλλά και με παρόν και μέλλον».

 

πηγή    ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα