Α.Τσίπρας: Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να πετυχαίνει

Ο δρόμος προς την έξοδο από το μνημόνιο και η επίλυση του ονοματολογικού, κυριάρχησαν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 19-20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός μιλώντας για το εξάμηνο που έχει μπροστά της η κυβέρνηση για τις τελικές διαπραγματεύσεις των όρων με τους οποίους θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην χώρα που δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να πετυχαίνει για δικούς τους πολιτικούς λόγους (φωτογραφίζοντας τη Νέα Δημοκρατία), αλλά “έχουμε οικοδομήσει σημαντικές συμμαχίες στην Ευρώπη, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο”, ώστε να βγει η Ελλάδα από το πρόγραμμα με τους καλύτερους όρους, είπε.

Σε ο, τι αφορά το κομμάτι αυτό, οι ίδιες πηγές επισήμαναν, ότι ακούστηκαν απόψεις και προβληματισμοί για “την επόμενη ημέρα” κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπέδωση του ότι προφανώς η έξοδος από την μνημονιακή επιτροπεία αποτελεί σημαντικό σταθμό, αλλά δεν θα λυθούν μονομιάς όλα τα ζητήματα και δεν θα αποκτήσει η Ελλάδα την δυνατότητα να πάρει ο, τι αποφάσεις θέλει.

Το κόμμα βγαίνει μπροστά για το ονοματολογικό

Συζήτηση εκτενής έγινε στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και για το ονοματολογικό δεδομένου ότι σήμερα “άνοιξε και επισήμως η αυλαία” της διαπραγμάτευσης υπό τον Μάθιου Νίμιτς. Το μήνυμα που στέλνει το κομματικό όργανο είναι ότι θα πρέπει το κόμμα να βγει μπροστά με πρωτοβουλίες ώστε να ενημερωθεί ο λαός για το τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια από το 1992 και μετά σε σχέση με το θέμα αυτό που εκκρεμεί, καθώς και να ηττηθούν οι “εθνικιστικές δυνάμεις”, όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες κομματικές πηγές.

Κατά τη συνεδρίαση τονίστηκε παράλληλα ότι για την επίλυση του θέματος απαιτείται η ευρεία συναίνεση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

Βάσει της ίδιας διαρροής, δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση για την στάση του Πάνου Καμμένου, καθώς αυτό που “κρατούν” αυτή τη στιγμή είναι η δέσμευσή του ότι δεν θα προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση και η εμπιστοσύνη που εξέφρασε δημόσια στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα