Α.Τσίπρας:«Για να αλλάξεις το σύστημα πρέπει να δώσεις μάχες» (Video)

«Εδώ κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ο κύκλος της μάχης. Από δω και στο εξής θα μιλήσω με τη γλώσσα της μάχης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτική και αυτοκριτική κάναμε το προηγούμενο διάστημα, όπως πρέπει να γίνεται στα συλλογικά όργανα. Μας έδωσε την δυνατότητα αυτό να έρθουμε σε επαφή με το πραγματικό κλίμα που υπάρχει μέσα στο κόμμα. Τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύεται ένα κόμμα σε αποσύνθεση που δεν μπορεί να δώσει την μάχη, όπως λένε στα ΜΜΕ. Ομως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις αδυναμίες μας αυτό το διάστημα.

Είμαστε εδώ, είμαστε όρθιοι για να συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη, πρώτα απ’ όλα για να μην επιτρέψουμε να επιστρέψει στη χώρα το παλιό κατεστημένο γιατί τώρα αυτο φοράει το πρόσωπο της ήρεμης δύναμης του μεσαίου χώρου και αν γυρίσει θα γυρίσει με το χειρότερο πρόσωπο.. Έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη χώρα μας από αυτό το κατεστημένο, πρόσθεσε.

Λένε ότι όλοι το ίδιο είμαστε, γιατί φέραμε συμφωνία με την Ευρώπη. Αυτοί δεν αντιστάθηκαν, αλλά το ευχαριστήθηκαν, εμείς ματώσαμε, συγκρουστήκαμε για την συμφωνία. Μας λένε ότι είμαστε το ίδιο. Το ίδιο λένε ότι έγινε τα 40 χρόνια, με τους 7 μήνες που είχαμε το πιστόλι στον κρόταφο. Φόρτωσαν στον λαό, ελλείμματα και χρέος. Τώρα είδαμε την δέσμευση θα αναδιαρθρωθεί το χρέος. Μας έλεγαν αυτοί ότι είναι βιώσιμο το χρέος; Το τρίγωνο της αμαρτίας: ΜΜΕ, τράπεζες, πολιτικό σύστημα. Αυτό κυβερνούσε. Εμείς δώσαμε δείγματα γραφής. Για να αλλάξεις το σύστημα, δεν αρκεί μόνο η κυβέρνηση του τόπου. Ενα μέρος είναι στο Μαξίμου. Να έχεις τους συσχετισμούς και στην κοινωνία. Να μπορείς να τους χτυπήσεις, όσους ήταν μέσα στον κρατικό μηχανισμό».

Δεν είναι μια νύχτα εφόδου στα θερινά ή χειμερινά ανάκτορα. Είναι διαρκής μάχη, πάλη. Να δώσουμε τις μάχες μας κάθε μέρα. Να τις δίνουμε με συνείδηση, πίστη και προσήλωση, σε αξίες και ιδανικά.

Ο αγώνας τους και η αγωνία τους, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να μην έχει δυνατότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, χωρίς να χρειάζεται τα δεκανίκια των δυνάμεων του συστήματος. «Προσπαθούν να παραμυθιάσουν τους πολίτες με το “όλοι το ίδιο είναι”», αλλά «δεν είμαστε όλοι το ίδιο»

«Άκουσα τον κ. Μεϊμαράκη, με το απαράμιλλο ύφος του, ότι μου ζητάει ντιμπέιτ», είπε ο κ. Τσίπρας, για να τονίσει: «άκου λέει; Και ένα και δύο και τρία και τέσσερα και όσα θέλει και όποτε θέλει». Γιατί, όπως είπε, «εμείς, και εγώ προσωπικά, ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στο κριτήριο του λαού». Σημείωσε δε ότι ο λαός θα κρίνει θέσεις, προγράμματα, «αλλά κρίνει και συγκρίνει πάνω απ’ όλα την καθαρότητα την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, ποιος του λέει το δίκιο, το σωστό, ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος προσπαθεί να τον παραπλανήσει».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα