Α.Τσίπρας: Σπέκουλα ή δόλος τα περί 2,4 δισ. ευρώ για τα F-16

Απαντήσεις σε Σταύρο Θεοδωράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το θέμα της αναβάθμισης των F-16 και την εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας αντίστοιχα, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Η συζήτηση ξεκίνησε με ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη σχετικά με το κόστος της αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών, ενώ εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση ήταν μάλλον απογοητευτική, καθώς μόλις δύο βουλευτές της βρέθηκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «στην Αμερική δείξατε μια περίεργη δεκτικότητα σε ό,τι ζήτησε η άλλη πλευρά», προσθέτοντας «ή αισθανθήκατε δέος μπροστά στην υπερδύναμη, ή πήγατε απροετοίμαστος ή με τα πολλά “ναι” προσπαθήσατε να καλύψετε τις αντιαμερικανικές εμμονές του παρελθόντος».

«Δεν μιλάμε για αγορά νέων αεροσκαφών, μιλάμε για αναβάθμιση των υπαρχόντων. Έχει κριθεί από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ότι είναι αναγκαία η αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών τώρα», υπογράμμισε στην απάντησή του ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η αναβάθμιση δεν συνεπάγεται νέα δαπάνη.

«Δεν πρόκειται να συμπεριλάβουμε σε καμία συμφωνία αντισταθμιστικά οφέλη. Δεν θα κάνουμε εμείς τα λάθη του παρελθόντος. Αφήνω ένα “παράθυρο” για την ΕΑΒ, αλλά εκεί αυστηρά κοστολογημένα και υπό έλεγχο. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του κόστους», ανέφερε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα