Α.Τσίπρας προς Π.Καμμένο: Θα γινόσουν δεύτερος Σαμαράς

Κόντρα σε υψηλούς, ποιητικούς τόνους μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ να επιτίθεται στον πρωθυπουργό, κατηγορώντας τον πως έβαλε στο στόχαστρο του την ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Απαντώντας, ο πρωθυπουργός, αφού του αφιέρωσε λίγους στίχους από την «Πόλη« του Κ.Π. Καβάφη («όπου και αν πας, η πόλις αυτή θα σε ακολουθεί») τον κατηγόρησε ευθέως πως ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Προσπαθείτε να αυτοακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας σας. Τέσσερις φορές αναφερθήκατε ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή. Σας αφιερώνω την «Πόλη» του κ. Καβάφη, κυρίως γιατί ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, αυτό που θα μείνει στην ιστορία τα θετικά που πράξατε. Και θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα τον σχεδιασμό σας να ρίξετε την κυβέρνησή μας ως νέος Σαμαράς».
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απάντησε και αυτός με ποίημα, και συγκεκριμένα τον Ματρώζο του Στρατήγη, λέγοντας «αν ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα». Στην συνέχεια αποχώρησε, εμφανώς φορτισμένος.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα