Α. Τσίπρας: Νίκη για τον ελληνικό λαό η επικείμενη έξοδος από το πρόγραμμα

Νίκη για τον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας την επικείμενη έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα Diario de Noticias και σημειώνει ότι «πρόθεση μας δεν είναι να ελαχιστοποιήσουμε μόνο τις συνέπειες της κρίσης και να επιτύχουμε μια καλή έξοδο από το μνημόνιο, αλλά ταυτόχρονα να επιτύχουμε την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και όχι μόνο τη βελτίωση των οικονομικών αριθμών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημειώνει ότι το παράδειγμα της Πορτογαλίας «αποτελεί δεδικασμένο. Καθώς, όπως διευκρινίζει, «άνοιξε δρόμο, ώστε και εμείς να μπορέσουμε να πράξουμε το ίδιο χωρίς να είναι σε θέση οι θεσμοί να μας το αρνηθούν. Δηλαδή για παράδειγμα, να αυξήσουμε τους μισθούς, να αποκαταστήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, τις συλλογικές συμβάσεις κλπ».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως η έξοδος από το πρόγραμμα είναι και προσωπική νίκη του, αναφέρει ότι ίσως να είναι δικαίωση για τον ίδιο, όμως δεν θέλει να μιλά για πολιτική με προσωπικούς όρους, διότι η πολιτική είναι ένα ζήτημα συλλογικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αισιόδοξος και για τις επόμενες εκλογές, το 2019. «Η προσαρμογή ήταν, φυσικά, πιο ομαλή απ΄ότι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν έπαψε να είναι προσαρμογή», σχολιάζει, για να προσθέσει ότι «τώρα, μεσούσης της θητείας μας, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή. Το πολιτικό κλίμα αρχίζει να αλλάζει -και μάλιστα γρήγορα- στην Ελλάδα». Δηλώνει απόλυτα βέβαιος ότι «όταν καταφέρουμε να εξέλθουμε επιτυχώς από το μνημόνιο, το καλοκαίρι του 2018, θα αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα