Α. Τσίπρας: Η επίλυση του ελληνικού ζητήματος στις 15 Ιουνίου πιο αναγκαία και πιο εφικτή από ποτέ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης (7/6), στο Συνέδριο Concordia Europe Summit, στο ξενοδοχείο Hilton, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μια απόφαση στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.

«Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση, οι εταίροι, η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον.

«Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις», πρόσθεσε.

«Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν. Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ. Είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν. Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα