Α. Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε ασφαλή δρόμο ανάπτυξης

Ότι η χώρα βρίσκεται πλέον σε έναν ασφαλή δρόμο μετάβασης προς την σταθερότητα και την ανάπτυξη, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να τονίσει πως το ζητούμενο είναι να οργανώσουμε την μετάβαση αυτή με τον πλέον αποτελεσματικό και παραγωγικό τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγουμε στρεβλώσεις και προβλήματα του παρελθόντος.

Ξεκινώντας την τοποθέτηση του στο 2ο Περιφερειακό Αναπαραγωγικό Συνέδριο, στη Λαμία, ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε όλους τους δημάρχους που συμμετείχαν, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι οι εργασίες του 2ου Περιφερειακού συνεδρίου επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι ο διάλογος, η επικοινωνία, ο κοινός σχεδιασμός με τους φορείς της τοπικής κοινωνίας, τους παραγωγικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις προκλήσεις της επόμενης μέρας.

Έκανε λόγο για ειλικρινή συνεργασία που υπήρξε ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια, τις τελευταίες δύο ημέρες.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ υπάρχει ανάγκη για συνεννόηση σε τοπικό, κλαδικό, περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο. Όχι συμφωνία, συνεννόηση», τόνισε. «Αρκεί», πρόσθεσε, «να κατανοήσουμε ότι η ανάπτυξη, το αναπτυξιακό σχέδιο σε όλες του τις πλευρές, οι κοινωνικές συμμαχίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί, δεν επιδέχονται μικροκομματικές προσεγγίσεις και επικοινωνιακές αντιμετωπίσεις».

«Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι μια περιφέρεια με μεγάλες και πολύμορφες αναπτυξιακές δυνατότητες. Παράλληλα όμως αντιμετωπίζει σοβαρά παραγωγικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα