Α.Τσίπρας:Πως θα εφαρμοστεί η συμφωνία

Ο Α.Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην realnews δηλώνει πως :«Η πλειοψηφία του λαού θα μας δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουμε σε βάθος τετραετίας, δίνοντας καθαρή εντολή αυτοδυναμίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι ο λαός καταλαβαίνει ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και μπορεί  να κάνει τις απαραίτητες για τη χώρα αλλαγές και τομές.

Για την εφαρμογή του Μνημονίου, εφόσον κερδίσει τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι «θα είμαστε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, παρά το γεγονός ότι είναι σε όλους γνωστές οι διαφωνίες και οι αγώνες μας».

Ωστόσο, τονίζει ότι η συμφωνία «δεν είναι οι δέκα εντολές, αφήνει αρκετά περιθώρια για διαπραγμάτευση και αντισταθμιστικά μέτρα. Η συμφωνία δεν αποτυπώνει μόνο τους εκβιασμούς των δανειστών, αλλά και την αντίσταση του λαού και της κυβέρνησης που κορυφώθηκε με το Όχι του δημοψηφίσματος».

Για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει εφόσον κερδίσει τις εκλογές λέει ότι θα συγκροτηθεί «από μηδενική βάση» χωρίς, ωστόσο, να αποκλείει τη συμμετοχή υπουργών που υπήρξαν σοβαροί και αποτελεσματικοί στην προηγούμενη θητεία τους. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών υποστηρίζει πως «ο τόπος δε σηκώνει και νέα εκλογική αναμέτρηση».

Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, υποστηρίζει ότι «θα έχουμε ένα σίγουρο σύμμαχο στο πρόσωπο των ΑΝΕΛ». Για τη ΝΔ λέει ότι δεν θα «βάλει από το παράθυρο στην κυβέρνηση το παλιό, αμαρτωλό, ένοχο για τα σημερινά δεινά πολιτικό κατεστημένο, που ο λαός έδιωξε από την πόρτα».

Σχετικά με τον Σταυρό Θεοδωράκη, υπογραμμίζει ότι έχει αγαπημένη μέθοδο την πολιτική αλχημεία, ενώ για την Φώφη Γεννηματά, σημειώνει ότι θα πρέπει να κάνει τεράστιες προσπάθειες για να ξεκολλήσει το κόμμα της από το «άρμα της ΝΔ».

Φυσικά ο πρωθυπουργός ερωτάται για τους πρώην συντρόφους του. Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «είχε ανάγκη να κηρύξει έναν αριστερό εμφύλιο πόλεμο», λέγοντας πάντως ότι ο πόλεμος αυτός θα μείνει μονόπλευρος. «Το ποιος έριξε την κυβέρνηση δεν μπορεί να κρυφτεί» αναφέρει.

«Είμαι από αυτούς που δεν διστάζω να αναγνωρίσω τα λάθη μου» λέει όταν ερωτάται για το αν θεωρεί πως ήταν λάθος να προτείνει την Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής.  «Έχει η Ζωή γυρίσματα» προσθέτει. Χαρακτηρίζει δε ως θλιβερό το γεγονός ότι η Ζωή Κωνσταντόπουλου είχε κατηγορήσει την παραιτηθείσα κυβέρνηση ότι τα είχε βρει με τη διαπλοκή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα