Α.Τσίπρας:Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί και θα σας προστατεύσει από τους δανειστές;

«Η αναμέτρηση της 20ης Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου μας», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Πάτρα και συνέχισε:

«Στις 5 του Ιούλη η στεντόρεια φωνή της Ελλάδας ακούστηκε στις τέσσερις γωνιές της γης. Θα ξανακουστεί σε τέσσερις μέρες. Γιατί και στη κάλπη της Κυριακής όχι ψηφίζουμε: Όχι στην παλινόρθωση του παλαιού καθεστώτος της υποτέλειας, της εξάρτησης, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Όχι στη ΝΔ, που, πράγματι, εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο, το σύστημα συμφερόντων της διαπλοκής και της εξάρτησης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τις νέες και τους νέους «να μπουν ξανά μπροστά στον αγώνα για την ελπίδα να ζήσουν, να δουλέψουν και να ονειρευτούν στον τόπο μας. Να πάνε στην κάλπη, να ενωθούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπούνε μπροστά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά».

Αναφερόμενος στη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ακόμα και ο ΄διος ο Φαλτσιανί δηλώνει σήμερα ότι η έρευνα για τη λίστα ουσιαστικά προχώρησε μόνον μετά τις 25 Γενάρη». «Μα, είναι σχεδόν αυτονόητο, θα έλεγα. Θα τολμούσαν να ερευνήσουν τη λίστα Λαγκάρντ εκείνοι που κινδύνευαν να βρουν μέσα, τους εαυτούς τους;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Πως θα διαπραγματευτούν, όταν η άλλη πλευρά τους κρατάει από το σβέρκο; Με την κατάθεση Χριστοφοράκου στη γερμανική δικαιοσύνη, που παραμένει, για όλους εμάς, επτασφράγιστο μυστικό, ακριβώς επειδή είναι κλειστό διαπραγματευτικό χαρτί της πλευράς των δανειστών απέναντι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ;».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λαϊκός κόσμος και τα μεσαία στρώματα που αναπνέουν και αγωνίζονται τίμια για να κερδίσουν τη ζωή με τη δουλειά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μέση ελληνική οικογένεια, που αγωνίζεται και αγωνιά κάθε μέρα για να μεγαλώσει και να μορφώσει τα παιδιά τους» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι η ΝΔ θα διαπραγματευτεί για τους εκπαιδευτικούς, τους σχολικούς φύλακες, τις καθαρίστριες, τους υπαλλήλους των πανεπιστημίων, τους αστυνομικούς, όταν ο κος Μειμαράκης τους αποκαλεί όλους άχρηστους;

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα διαπραγματευτεί για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά που, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα λίγων και άπληστων εκπροσώπων του κεφαλαίου, μετέτρεψε τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα σε ημιαπασχολούμενους και ημιάνεργους; Που έκανε την αγορά εργασίας ζούγκλα, όπου όποιος εργοδότης θέλει πληρώνει, όσο θέλει πληρώνει, όταν θέλει πληρώνει – και πρέπει ο εργαζόμενος να του είναι και ευγνώμων;», τόνισε και συμπλήρωσε:

«Θα διαπραγματευτούν για τους εργαζόμενους τα κόμματα τα οποία κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που εμείς τώρα διαπραγματευόμαστε να επαναφέρουμε;

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι θα διαπραγματευτεί για τον έμπορο και το μικρομεσαίο, το κόμμα του κυρίου Μεϊμαράκη και του κυρίου Σαμαρά, που είχε συμφωνήσει με τους δανειστές τον αφανισμό τους; Που είχαν συμφωνήσει να είναι ανοιχτά τα καταστήματα 52 Κυριακές το χρόνο; Και ήρθε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και με τη σκληρή διαπραγμάτευση, καταφέραμε να ανατρέψουμε τη συμφωνία της ΝΔ και να διατηρήσουμε το σημερινό καθεστώς των 7 Κυριακών.

Πιστεύετε στ’ αλήθεια ότι μπορεί να σας προστατεύσουν απέναντι στους δανειστές, αυτοί που κάθε μέρα, επί έξι  μήνες, μας σταύρωναν ως επικίνδυνους και ανεύθυνους, μόνο και μόνο επειδή διαπραγματευόμασταν για εσάς –  για το λαό και τον τόπο;

Πιστεύετε, στ’ αλήθεια, ότι μπορούν να διαπραγματευτούν τη μείωση του δημόσιου χρέους εκείνοι που το θεωρούν βιώσιμο και ζητούσαν από τους δανειστές πιστοποιητικό βιωσιμότητας;».

Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελο Μεϊμαράκη υπογράμμισε ότι «ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κου Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του. Ας το σκεφτούν αυτό όσοι πολίτες ταλαντεύονται αναποφάσιστοι ή όσοι φλερτάρουν με την αποχή».

«Τι να την κάνετε μια Αριστερά που απλώς καταγγέλλει, αλλά δεν ματώνει για σας; Η Αριστερά που απλά και μόνον καταγγέλλει είναι ακίνδυνη και βολική για το κατεστημένο και την ολιγαρχία. Αντίθετα, η Αριστερά που μάχεται, παρεμβαίνει και αγωνίζεται για να αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς   όφελος των εργαζόμενων, των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας, είναι ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που έχουν μπροστά τους το παλιό πολιτικό κατεστημένο και η ντόπια και ξένη η ολιγαρχία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Και από τη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίζει κυβέρνηση, όλων των Ελλήνων,  ανεξάρτητα από την ψήφο τους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τοποθέτησή τους. Γιατί εμείς ενώνουμε το λαό μας σ’ ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Για την ανάπτυξη και την αλλαγή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα