Α.Τσίπρας:Παλέψαμε με θεριά,δεν παραδίδουμε τα όπλα και θα συνεχίσουμε τη μαχη,όποιος θέλει ας αποδράσει

Με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα άρχισαν οι διήμερες εργασίες της πανελλαδικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στον πολυχώρο Αθηναΐς.

Ο Α.Τσίπρας στην σημερινή του ομιλία αναφέρθηκε :«Παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να περάσουμε τον δύσκολο κάβο, για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες αξίες, τους εργαζόμενους τους ανέργους»

Είπε ότι «συζητάμε, συνεδριάζουμε, αποφασίζουμε, δρούμε σε ένα πολεμικό πολιτικό τοπίο», ότι «όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε να δίνουμε μάχες με πείσμα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε το δίκιο του ελληνικού λαού». «Παλέψαμε», τόνισε, «με θεριά, μέσα κι έξω από τη χώρα, ούτε μια στιγμή όμως δεν δειλιάσαμε να πάρουμε ρίσκα, να ξεπεράσουμε τα όρια, να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Απάντησε σε όσους λένε ότι αυτός ο αγώνας πήγε χαμένος: «ας φανταστούμε πού θα ήταν η χώρα, η συμφωνία και η αριστερά χωρίς αυτόν τον αγώνα. Τι συμφωνία θα έφερνε αλήθεια ο Σαμαράς αν έμενε πρωθυπουργός;».

 

«Σε αυτή την μαχη ανοίξαμε ρωγμές όχι μόνο Ε.Ε αλλά και στο επίπεδο της συμφωνίας. Μαζί με τον Τσακαλώτο 17 ώρες διαπραγματευόμασταν για να σώσουμε την Δημόσια Περιουσία. Για να μην γίνει πράξη η επιλογή των πιο ακραίων δυνάμεων να μεταφερθεί το σύνολο της περιουσίας σε ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο και να είναι ταμείο αποκρατικοποιήσεων 50 δις ευρώ. Η μάχη κατέληξε να έιναι ταμείο που αν λειτουργήσει όπως αποφασίστηκε – αλλά απαιτεί συνεχή παρέμβαση – θα έχει πολύ καλύτερη λειτουργία για δημόσιο συμφέρον από ότι το ΤΑΙΠΕΔ. Αν εξαιρέσεις τα χρήματα που προορίζοζονταν για το ΤΧΣ από επαναιδιωτικοποίηση τραπεζών αυτά που θα προκύψουν όχι μόνο από ιδιωτικοποιήσεις αλλα από αξιοποίηση σε βάθος 35 ετίας που ελπίζω ν α έχουμε ανακάμψει θα πάνε στην ανάπτυξη. Ποιος θα έδινε αυτή την μάχη: Ο Μεϊμακράκης, Ο Θεοδώρακης που καλούσε να υπογράψουμε ότι μας έδιναν ή Γεννηματα που συντάσσεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία;»

«Δεν παραδίδουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τη μάχη, είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε μπροστά, μόνο μπροστά», σημείωσε, για να επισήμανει: «Όποιος θέλει να πενθήσει, έχει το δικαίωμα να πενθήσει, όποιος θέλει να αποδράσει, έχει το δικαίωμα να αποδράσει». «Εμείς προχωράμε μπροστά, μόνο μπροστά», τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί η κορυφαία στιγμή της σύγκρουσής, το δημοψήφισμα κόντρα σε σε όλο το συνασπισμένο εναντίον μας πολιτικό σύστημα, ήταν μια κορυφαία στιγμή ανάτασης που θα μείνει στην ιστορία».

Ξεχωριστή ήταν η αναφορά του στο «όχι» του δημοψηφίσματος λέγοντας ότι «δεν πρέπει να το αφήσουμε στους νεκροθάφτες του ούτε στους αυτοπροσδιοριζόμενους ως εκπροσώπους του. Είναι δικό μας το Όχι της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που πήρε τα ρίσκα και έδωσε τη μάχη. Το ΟΧΙ δεν τελείωσε με τις διαπραγματεύσεις. Είναι η πιο μεγάλη στιγμή της προσπάθειας που όλοι δώσαμε. Το ΟΧΙ δεν ήταν “ναι στην δραχμή” όπως ισχυρίζονται σήμερα κάποιοι με λαθροχειρία. Το όχι ήταν διεκδίκηση καλύτερης συμφωνίας».

«Το ΟΧΙ ήταν πρωτίστως «όχι» στο παλιό πολιτικό σύστημα και στην διαπλοκή, στην επιτροπεία και υποτίμηση λαϊκής κυριαρχίας, «όχι» σε βαρόνους
Με το «ΟΧΙ» θα βαδίζουμε στις αποσκευές μας» συμπλήρωσε.

 

Τέλος με το βλέμμα στους αποχωρήσαντες, σημείωσε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε αμόλυντοι και άσπιλοι, να υποκριθούμε ότι εκτός ευρωζώνης μπορούμε να εγγυηθούμε το ίδιο και καλύτερο επίπεδο για τους πολλούς, να παραδώσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού στη μανία του παλαιού πολιτικού καθεστώτος». «Αν δεν λερώναμε τα δικά μας τα χέρια ποιος θα ξελάσπωνε το μέλλον;» διερωτήθηκε, για να σημειώσει ότι «είμαστε αντιμέτωποι με την πραγματικότητα και τις δικές μας αδυναμίες, προσπαθώντας να ανοίξουμε δρόμους, προχωρώντας μπροστά ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα