Α.Τσίπρας:«Ζητώ από τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ τη πλειοψηφία»(BINTEO)

ÃÉÁÍÍÅÍÁ-ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ-ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ.(EUROKINISSI-ËÅÙÍÉÄÁÓ ÌÐÁÊÏËÁÓ)

Τη βεβαιότητά του ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε, ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι. Σε αντίθετη περίπτωση, «θα λάβω τη διερευνητική εντολή και σε 3 ημέρες θα έχουμε κυβέρνηση» δήλωσε, λίγο αργότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε την ΕΡΤ1.

Στη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην ΕΡΤ1, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφία και συγκεκριμένα ζήτησε «δύο επιπλέον βουλευτές» από την εκλογική δύναμη του Ιανουαρίου.

Σε αντίθετη περίπτωση, επισήμανε ότι θα λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και «σε τρεις ημέρες θα έχουμε κυβέρνηση». Τόνισε, πάντως: «Όχι παρά φύση κυβέρνηση, όμως, όπως θα ήταν αυτή με τη ΝΔ», και πρόσθεσε: «Αυτό δεν το θέλει ούτε ο κ. Μεϊμαράκης. Υποκρίνεται. Τη μία με λέει ψευτράκο και πονηρούλη και την άλλη θέλει συγκυβέρνηση. Σήμερα με υποβίβασε από πρωθυπουργό σε αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Με μπέρδεψε με τον Βενιζέλο, φαίνεται. Αλλά εγώ δεν είμαι Βενιζέλος».

Σημείωσε, δε, ότι στην περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας «θα συνεργαστούμε εξαιρετικά με τους ΑΝΕΛ, όπως έχουμε ήδη κάνει, και από ‘κει και πέρα θα ανοίξει μια συζήτηση για το σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης με εθνική ευθύνη για να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα».

Ερωτηθείς εάν αυτό περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι τα δύο κόμματα πρέπει «να σταθμίσουν τα δεδομένα, να μην οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές. Δεν ξέρω αν θέλουν να τοποθετούνται στο προοδευτικό φάσμα ή στο συντηρητικό φάσμα. Δεν μπορούν να λένε και με ΣΥΡΙΖΑ και με ΝΔ. Ας ξεκαθαρίσουν τι θέλουν». Ειδικότερα, για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Η κ. Γεννηματά έχει γίνει ουρά του κ. Μεϊμαράκη. Ο κ. Βενιζέλος ευχήθηκε να βγει ο κ. Μεϊμαράκης. Η κ. Γεννηματά πρέπει να απαντήσει».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενώς, με αφορμή και την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, στο προσφυγικό και τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα. Τόνισε ότι ως κυβέρνηση έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να ληφθούν τα απαραίτητα κονδύλια, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση, όπως κατήγγειλε. Μάλιστα, σημείωσε ότι είχε τη διορατικότητα να δημιουργήσει και το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προλάβει τις εξελίξεις.

Έκανε λόγο για προσπάθεια εκ του πονηρού από εκείνους που λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ήταν αποτελεσματική και ότι χρειάζεται η επόμενη κυβέρνηση να είναι τεχνοκρατική.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη του Α.Τσίπρα στην ΕΡΤ 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα