Α.Τσίπρας:«Είναι απάτη η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται»

tsiprwΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στα Ιωάννινα,επιτέθηκε στις Βρυξέλλες, λέγοντας πως παίζουν τον ρόλο του άλλοτε παλατιού, καθώς λένε πως δεν θα δώσουν αναδιάρθρωση του χρέους, εάν δεν αγκαλιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Μεϊμαράκη.

Συνέχισε κατηγορώντας τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας,λέγοντας πως «ο ίδιος και το κόμμα του, είναι μόνο εκπρόσωποι του πιο σκληρού ευρωπαϊκού συντηρητικού λόμπυ, αλλά είναι εκπρόσωποι της καθυστέρησης , του παλιού, της φθοράς, της διαπλοκής και των σκανδάλων».

Μάλιστα πρόσθεσε, ότι η ΝΔ στην σημερινή συγκυρία, πρωτοτυπεί γιατί εκπροσωπεί το οργανωμένο συμφέρον, τις αντικοινωνικές δυνάμεις, που βυσσοδομούν κατά του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο για λόγος ιδεολογίας και ταξικών συμφερόντων, αλλά γιατί απειλούνται, το μέτωπο της φθοράς, οι δεξιοτέχνες της μίζας , οι εθνικοί εργολάβοι και οι βαρόνοι των ΜΜΕ που θα χάσουν τα προνόμια τους.

Σχολιάζοντας τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής ενότητας ή οικουμενικής, χαρακτηρίζοντάς τα , ως προπαγάνδα και μεγάλο ψέμα.

«Ο στόχος είναι φανερός. Να δείξουν ότι, όλοι είμαστε είναι ίδιοι. Να αναδείξουν ως εθνικό πρόγραμμα, την επιβολή και την στερέωση του καθεστώτος της διακυβέρνησης των δυνάμεων του χθες, το οποίο είναι δήθεν μονόδρομος. Μία απάτη και πολλά ψέματα. Γιατί απάτη είναι, η δήθεν εθνική ενότητα που επικαλούνται. Και πίσω της κρύβει την εθνική υποτέλεια που επιδιώκουν, με την δική μας μάλιστα συμμετοχή», τόνισε ο κ.Τσίπρας,σημειώνοντας ότι «δεν είναι αυτοσκοπός για την Αριστερά, η κυβέρνηση»

Τέλος,ο τέως πρωθυπουργός κάλεσε όλους , κυρίως τους νέους, να δώσουν την μεγάλη μάχη, σπίτι- σπίτι, χωριό-χωριό για να έχει ισχυρή εντολή ο ΣΥΡΙΖΑ για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα