Α.Ξανθός:«H οικονομία και η κοινωνία θα πάρουν ανάσα»

fvgrgΟ υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο για το μέλλον της Υγείας,διαβεβαίωσε ότι μετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου και θα πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές,ενώ παράλληλα χαρακτήρισε πρόκληση την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και προέβλεψε ότι θα υπάρξει προοπτική επανεκκίνησης της αναπτυξιακής πορείας στη χώρα.

Ο κ.Ξανθός επεσήμανε ότι φτάσαμε στο σημείο όπου ένας κύκλος ανασφάλειας κλείνει και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος η οικονομία και η κοινωνία θα πάρουν μια ανάσα.

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου είπε συγκεκριμένα:«Mετά την αξιολόγηση θα καλυφθούν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου. Έχουμε συνεννοηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν όλοι οι προμηθευτές. Για πρώτη φορά ο ΕΟΠΥΥ εξασφαλίζει πόρους για δημόσιες δομές και θα πληρώσει τα χρέη του στα δημόσια νοσοκομεία».

«Θα υπάρξει προοπτική επανεκκίνησης της αναπτυξιακής πορείας στη χώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, αλλά με δίκαιη κατανομή του βάρους. Η κρίση δεν παράγει μόνο φτώχεια, αλλά και αρρώστια, λόγω των ψυχοσωματικών διαταραχών του πληθυσμού» σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, χαρακτήρισε πρόκληση την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών καθώς όπως είπε «η δυνατότητα του συστήματος υγείας ήταν περιορισμένη. Με στρατηγική συνεργειών με το Υπουργείο Άμυνας και τις ΜΚΟ, μπορέσαμε να διαχειριστούμε το ζήτημα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές ξένων οργανισμών όπως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων».

Τέλος. ο κ. Ξανθός για μια ακόμη φορά είπε  ότι στόχος του είναι η «ηθικοποίηση» του χώρου της υγείας και η συνεργασία με τις υγιείς δυνάμεις στο χώρο της υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα