Α. Ξανθός: «Το πάρτι στην υγεία είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές» (βίντεο)

«Το πάρτι είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγείας. Αυτοί που διαμόρφωσαν το πλαίσιο για να υπάρξει αυτή η εκτεταμένη διαφθορά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφορικά με τα στοιχεία που απέστειλαν οι εισαγγελείς στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, αφορούν τόσο την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου όσο και την αγορά αντιϊκών φαρμάκων που αφορά την περίοδο 2006-2011.

«Η Δικαιοσύνη διερευνά σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη. Δεν ευθύνονται ούτε όλοι οι γιατροί, ούτε όλοι οι πολιτικοί ούτε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη. Θέλουμε χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς προσπάθεια γενικευμένης ποινικοποίησης του ιατρικού έργου και της πολιτικής εν γένει, επιχειρούμε να κάνουμε διερεύνηση του παρελθόντος και θωράκιση του συστήματος για το μέλλον» υπογράμμισε ο Ανδρ. Ξανθός.

left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα