Α.Μπαλτάς:Από το υπουργείο Πολιτισμού τα ισοδύναμα για το 23% στην εκπαίδευση

makropoΟ Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας στη Βουλή, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, δήλωσε ότι ορισμένα από τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, μπορεί να εξευρεθούν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Ειδικότερα, ο υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ως ενδεχόμενες λύσεις την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Το υπουργείο Πολιτισμού ήδη έχει δρομολογήσει την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους, όπου αυτή τη στιγμή είναι απαράδεκτες χαμηλές, το ηλεκτρονικό εισιτήριο βάσει του οποίου τα έσοδα αυτά αυξάνουν και συστηματοποιούνται και μέσα από ‘κει μπορούν να βρεθούν ακόμη και ισοδύναμα γιατί το υπουργείο Πολιτισμού είναι ταυτόχρονα και παραγωγός πλούτου με τη στενή έννοια σε αυτή τη χώρα.

Μπορούν να βρεθούν κάποια τουλάχιστον από τα ισοδύναμα ως συμβολή στην οικονομία και κυρίως ως συμβολή στο παράλληλο του υπουργείου Πολιτισμού, το υπουργείο Παιδείας, με το περίφημο 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Επίσης, ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν παροχές στους ανθρώπους που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, ώστε να μην αποκοπούν από τον Πολιτισμό, επισημαίνοντας πως στα μέτρα για τους οικονομικά ασθενείς, πέραν της κάρτας αλληλεγγύης, που θεσμοθετήθηκε στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης, μπορεί να προστεθεί και η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, μέτρα που δεν αποβαίνουν σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά σε συνάρτηση με την αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού ως προς αυτά.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αναστολή του μέτρου της επιβολής ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, καλώντας και την αντιπολίτευση να καταθέσει προτάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα