Α.Μέρκελ: «Oι προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα δεν πληρούνται ακόμα»

German chancellor Angela Merkel listens to the translation of a question during a joint press conference with Dutch Prime Minister Jan Peter Balkenende, unseen, in The Hague, Netherlands, Thursday March 11, 2010. (AP Photo/Peter Dejong, Pool)

H Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, ανέφερε ότι υπάρχει σεβασμός  στην απόφαση του ελληνικού λάου και πρέπει να υπάρχει η ανάλογη διαχείριση αυτής της απόφασης.

«Η πόρτα για διαπραγματεύσεις είναι ανοιχτή, αλλά οι προϋποθέσεις για ένα νέο πρόγραμμα δεν πληρούνται ακόμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Άνγκελα Μέρκελ και συνέχισε:

«Από τη μία πλευρά αλληλεγγύη, από την άλλη πρέπει και κάθε κράτος να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Σόιμπλε-Σαπέν:

Νωρίτερα, ο Γάλλος υπουργών Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μια ημέρα μετά το σαρωτικό «όχι», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα από την Πολωνία,  τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν αύριο σαφείς προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία.

sapsoΟ Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι το Βερολίνο σέβεται την άποψη των Ελλήνων πολιτών, ενώ σχολιάζοντας την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη ανέφερε ότι ποτέ δεν είχε προσωπικά προβλήματα με τον απερχόμενο Έλληνα υπουργό Οικονομικών, απλώς «είχε απόψεις με τις οποίες διαφωνούσαμε».

«Ο όποιος διάδοχός του δεν θα είναι σε εύκολη θέση να βρει μια λύση με τους συναδέλφους του στο Εurogroup για τα δύσκολα προβλήματα της χώρας του», συμπλήρωσε ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα