Α.Μέρκελ:«Το κούρεμα χρέους είναι εκτός συζήτησης»

German Chancellor Angela Merkel gestures as she gives a speech at the German sustainable development congress in Berlin, May 13, 2013. REUTERS/Fabrizio Bensch (GERMANY - Tags: POLITICS ENVIRONMENT HEADSHOT)

Στη διάρκεια επίσκεψής στην πρωτεύουσα της Βοσνίας, στο Σαράγεβο, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ,ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά, ότι δεν τίθεται ζήτημα “κουρέματος” του ελληνικού χρέους.

Σχολιάζοντας τις διαφορές με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η κ.Μέρκελ είπε:«Το 2012 αντιμετωπίσαμε το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Επιμηκύναμε τις ωριμάνσεις, επεκτείναμε την απαίτηση αποπληρωμής των δανείων του EFSF ως το 2020. Οπότε δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε την βιωσιμότητα του χρέους».

«Έχω πει ότι ένα “κλασικό” κούρεμα είναι εκτός συζήτησης για εμένα και αυτό δεν έχει αλλάξει» πρόσθεσε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

To “όχι” των βουλευτών της Μέρκελ:

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, περισσότεροι από 100 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ, ξεκίνησαν εκστρατεία εναντίον ενός πιθανού τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα,συγκεντρώνοντας υπογραφές.

Οι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ετοιμάζονται να αντιταχθούν σφόδρα εναντίον της καγκελαρίου, με τον Χανς Πέτερ Φρίντριχ της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης(κυβερνητικός εταίρος της κ.Μέρκελ), να λέει χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες είχαν το δικαίωμα να πουν «όχι» στο δημοψήφισμα, και τώρα έχουμε εμείς το δικαίωμα να πούμε όχι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα