Α. Διαμαντοπούλου: Η καθολική αξιολόγηση βάση της μεταρρύθμισης στον δημόσιο τομέα

Έντονη κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Άννα Διαμαντοπούλου, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά την αξιολόγηση στο Δημόσιο, αλλά και τις νέες διαμαρτυρίες με αφορμή τη νέα σχετική τροπολογία.

«Οι περισσότεροι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης που επελέγησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν ως βασικό στοιχείο του βιογραφικού τους το ότι αρνήθηκαν και εμπόδισαν κάθε προσπάθεια αυτό-αξιολόγησης και αξιολόγησης στα σχολεία», τονίζει η κ. Διαμαντοπούλου, και απευθύνει τα εξής ερωτήματα προς την κυβέρνηση:

«Τι λέει σήμερα ο υπουργός Παιδείας; Τι λένε οι ίδιοι οι περιφερειακοί διευθυντές, οι οποίοι προΐστανται χιλιάδων εκπαιδευτικών, οι οποίοι ακολούθως με τη στάση τους επηρεάζουν τους νέους ανθρώπους; Υπάρχει ίχνος πολιτική τσίπας;».

«Σε κάθε περίπτωση, η καθολική αξιολόγηση σε όλο τον δημόσιο τομέα, με προϋποθέσεις, κανόνες, κοινοβουλευτική συναίνεση και θετικές ή αρνητικές συνέπειες για τους αξιολογούμενους, είναι η βάση της μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα, με άμεση και καθοριστική επιρροή στην οικονομία και την κοινωνία», καταλήγει.

Φωτογραφία: SOOC

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα