Α. Γεωργιάδης: Πρέπει να μπει το μαζούτ στο κοινοβούλιο για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής;

Έντονη κριτική για το γεγονός ότι ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, δεν έχει παραιτηθεί μετά τη ρύπανση στο Σαρωνικό, άσκησε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον realfm.

«Τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής, να πάει το μαζούτ στην Ακρόπολη;», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης.

«Εάν δεν παραιτείται ένας υπουργός στην Ελλάδα και μετά από όλα αυτά, μπορείτε να μου πείτε πότε παραιτείται ένας υπουργός για να το καταλάβω; Τι πρέπει να γίνει για να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής; Να πάει το μαζούτ στην Ακρόπολη; Να μπει το μαζούτ στο κοινοβούλιο; Ποιο είναι το όριο που ο Κουρουμπλής φεύγει;» είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε σφοδρή κριτική στους χειρισμούς του υπουργού Ναυτιλίας, επισημαίνοντας «ενώ είχαμε το σκάφος της EMSA, το αντιρρυπαντικό, στο Αιγαίο αντί να το φωνάξουν από την Κυριακή, άντε από τη Δευτέρα, το φώναξαν την Τετάρτη. Αυτό είναι καθαρή ευθύνη του υπουργού. Γιατί ο υπουργός περίμενε 3 – 4 ημέρες για να καλέσει ένα καράβι που ήταν δίπλα, το καλύτερο αντιρρυπαντικό καράβι που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση; Για ποιο λόγο άργησε; Γιατί είχε υποτιμήσει το ναυάγιο. Ότι είχε υποτιμήσει το ναυάγιο αποδεικνύεται από τις αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του, όπου έλεγε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής, ενώ η διαρροή πλησίαζε στην ακτή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα