Α.Γεωργιάδης: Ο Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία

Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μετεξελιχθεί σε ένα κανονικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι (βλ. Μαραντζίδης), λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στο Capital.gr. Οι συμβιβασμοί που έχει κάνει είναι μόνο για να κρατηθεί στην εξουσία και απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τα ανατρέψει όλα. “Ο Τσίπρας δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα” από τα χρόνια της κρίσης, προσθέτει. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία ζητάει εκλογές. “Γιατί η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, εμποδίζει την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα”.

Η υπόθεση Νοβάρτις επανέρχεται συνεχώς στην κουβέντα μας με τον κ. Γεωργιάδη. “Είναι δυνατόν ένα κανονικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να έχει έναν τραμπούκο υπουργό σαν τον Πολάκη;” διερωτάται ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ να εκδίδει μια εφημερίδα, μόνο και μόνο για να επιτίθεται στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Είναι δυνατόν ένας κανονικός πρωθυπουργός να έχει υπουργό τον κ. Τζανακόπουλο. Που μαζί με την κ. Παπασπύρου στήνουν όλη μέρα σκευωρίες;”. Πουθενά στην Ευρώπη δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Και η πορεία προς τις εκλογές; “Ο Τσίπρας θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την εξουσία”, λέει ο Άδ. Γεωργιάδης. Προφανώς δεν θα είναι σχολική εκδρομή, όπως προειδοποίησε πολύ πρόσφατα μέσω του Capital.gr ο Ευάγγελος Βενιζέλος… Γιατί δυστυχώς για την Ελλάδα, ο Τσίπρας έχει μεγάλο ταλέντο. Στην πολιτική και την ψηφοθηρία. Κρίμα που το ταλέντο αυτό το χαραμίζει σε σκευωρίες και σε πόλεμο λάσπης.

Όσο για τον χρόνο των εκλογών… Λογικά θα είναι το Φθινόπωρο εκτιμά ο Άδ. Γεωργιάδης. “Και όσο και αν στην πολιτική δεν υπάρχουν βεβαιότητες, ο Κ. Μητσοτάκης θα τα καταφέρει. Αυτό δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, που είναι οι καλύτερες για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη μεταπολίτευση και μετά”.

Αναλυτικά, όλη η συνέντευξη του κ. Γεωργιάδη

– Συμμερίζεστε την άποψη ορισμένων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σε ένα κανονικό κόμμα, σε ένα συστημικό κόμμα, σε ένα τύπου σοσιαλδημοκρατικό κόμμα;

Με “ιντριγκάρει” η ερώτηση…

– Είναι η άποψη που έχει εκφράσει ο Ν. Μαραντζίδης.

Μα επειδή την έχει εκφράσει (ο Νίκος Μαραντζίδης) άνθρωπος που εκτιμώ απεριόριστα και του οποίου θεωρώ την ευφυΐα και τη φιλοπατρία και τη σύνεση σε υψηλό επίπεδο, γι’ αυτό με “ιντριγκάρει”. Αν το είχε πει άλλος δεν θα έδινα μεγάλη σημασία. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι θεωρώ πως είναι τελείως λάθος αυτή η άποψη. Καταλαβαίνω ότι εμφορείται από ένα ευγενές κίνητρο, να έρθει μια στιγμή που η χώρα θα έχει μια κανονικότητα και άρα μια κανονικότητα στο πολιτικό επίπεδο. Και καλώς ή κακώς για να έχει η χώρα μια κανονικότητα στο πολιτικό επίπεδο πρέπει να έχει έναν πόλο κεντροδεξιό και έναν πόλο κεντροαριστερό και να μπορούν να συνεννοούνται. Όπως τα αντίστοιχα δίπολα στην Ευρώπη…

– Εσείς θεωρείτε ότι παραμένει “μη κανονικό” κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το μόνο που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι τους αναγκαστικούς εκείνους συμβιβασμούς για να κρατήσει την εξουσία. Προσέξτε όμως πώς τους έχει κάνει. Κι εδώ νομίζω έχει κάνει λάθος ο κ. Μαραντζίδης. Δεν έχει κάνει τους συμβιβασμούς, συνειδητοποιώντας ότι αυτά που έλεγε είναι λάθος και ο μόνος δρόμος που υπάρχει είναι αυτό που κάνει τώρα. Το έχει κάνει όπως το είπε ο κ. Μπαλτάς στη Βουλή για το Ελληνικό. Εμείς διανύουμε τώρα την περίοδο της συνθήκης του Μπρεστ-Λιτόφσκ. Δηλαδή, συμβιβαζόμαστε τώρα εις βάρος μας και εις γνώση μας ότι είναι εις βάρος μας για να κερδίσουμε πολιτικό χρόνο, ώστε να έχουμε καταλληλότερες συνθήκες στο μέλλον και να κάνουμε τον κοινωνικό μετασχηματισμό που ονειρευόμαστε.

– Με δυο λόγια, λέτε ότι μόλις τους δοθεί η ευκαιρία, θα τα ανατρέψουν όλα.

Αν είχαν κερδίσει οι Ποντέμος στην Ισπανία και υπήρχε μια άλλη χώρα να κάνει στην Ευρώπη φασαρία όπως ο Τσίπρας, θα είχε ήδη γυρίσει. Και το έπαιξε αυτό το χαρτί αν θυμάστε. Το έπαιξε πολύ έντονα. Ο Τσίπρας, όσο βλέπει ότι δεν τον παίρνει, κάνει το καλό παιδί. Μέσα του όμως δεν κατάλαβε απολύτως τίποτα. Ακούστε πώς αποδεικνύεται αυτό και γιατί έχει άδικο ο κ. Μαραντζίδης. Το λέω με σεβασμό. Αν είχε όντως αυτή τη μετάλλαξη, την επί της ουσίας, θα είχε ακόμα υπουργό τον κ. Πολάκη; Σε καμία περίπτωση. Κανένα κανονικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα δεν έχει υπουργό έναν τραμπούκο. Αν είχε υποστεί αυτή τη μετάλλαξη θα έστηνε την υπόθεση Νοβάρτις; Με ψευδομάρτυρες; Ή θα έκανε αυτό που έκανε στη Βουλή με τον κ. Παπαγγελόπουλο; Σε καμία περίπτωση. Γιατί ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα καταλάβαινε τα όρια.

– Η αλήθεια είναι πάντως ότι η άποψη ορισμένων ότι δεν συνομιλούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ, καμία συναίνεση, καμία επαφή, κανένας διάλογος επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας λαϊκισμός από την ανάποδη. Στην λογική των αγανακτισμένων.

Η ΝΔ καταρχάς δεν το έχει πει αυτό. Και ιδιαίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον προσκάλεσε ο κ. Τσίπρας, πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου. Απλώς δεν είχε εμπιστοσύνη στο τι θα διαρρέει μετά ο κ. Τσίπρας. Γιατί δυστυχώς είναι ένας άνθρωπος που δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Και στη Βουλή έχουμε ψηφίσει πάρα πολλά νομοσχέδια τα οποία θεωρούμε ότι είναι σωστά. Σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα που δεν είχε ψηφίσει ούτε μια τελεία, ούτε ένα κόμμα. Άρα αυτό που λέτε δεν αφορά εμάς. Αυτό που ενδεχομένως κάποιοι δεν έχουν καταλάβει, είναι ότι εμείς λέμε ότι θέλουμε εκλογές γιατί πιστεύουμε ότι η ίδια η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, εμποδίζει την κανονικότητα. Το πιστεύουμε.

– Προσχωρείτε δηλαδή στην άποψη Ευ. Βενιζέλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί βλάβη στους δημοκρατικούς θεσμούς και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά..

Μα είναι δυνατόν, εγώ που έχω υποστεί τη σκευωρία Νοβάρτις, που τώρα έχω και τον Βαξεβάνη να με κυνηγάει για ένα βιβλιοπωλείο που είχα στην Κύπρο το 2006, μόνο και μόνο για να με σπιλώσουν και βάζουν τον Πολάκη να κάνει αναρτήσεις στο Facebook, να μην έχω καταλάβει τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι τα έκαναν αυτά στους πολιτικούς τους αντιπάλους; Αφήστε με εμένα. Έχετε δει εσείς φυσιολογικό κόμμα στην Ευρώπη, να εκδίδει μια εφημερίδα με μοναδικό σκοπό να βρίζει τη σύζυγο του αντιπάλου του; Για βρείτε μου ένα εσείς σε όλη την Ευρώπη.

– Ο υποστηρικτής της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει κακό στους δημοκρατικούς θεσμούς, λέει και κάτι άλλο. Ότι είναι αφελείς όσοι νομίζουν ότι θα πάμε σε εκλογές σαν να πηγαίνουμε σε σχολική εκδρομή. Τι φοβάστε; Ένα νέο κύμα σκανδαλολογίας; Αυτό υποθέτω ότι εννοεί..

Όταν έχω δει εγώ και έχω διαβάσει έναν ανώνυμο μάρτυρα να λέει για μένα τέρατα και σημεία.. Εγώ ξέρω κ. Καψή ότι αυτά είναι παντελώς ψέματα. Όσο ψέματα μπορεί να είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχετε ακούσει. Και όταν καταλαβαίνω την προστασία που έχουν τύχει από αυτήν την κυβέρνηση, πόσο η κυβέρνηση τους χρησιμοποιεί ως εργαλεία για πολιτικούς σκοπούς, λέτε να πιστεύω αφελώς ότι θα πάμε ανέφελα στις εκλογές; Θα κάνει τα πάντα ο κ. Τσίπρας. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορεί να κάνει ο κ. Τσίπρας για να κρατήσει την εξουσία. Δεν έχει κανένα φρένο. Τίποτα… Το μόνο που τον νοιάζει είναι η καρέκλα. Και η εξουσία. Και ο εαυτός του. Ούτε καν ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Τσίπρας είναι μια ειδική κατηγορία ανθρώπου. Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας. Ο Τσίπρας είναι Τσίπρας. Μόνο ο εαυτός του. Γι’ αυτό και σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να τους πουλήσει όλους…

– Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσιπρας οδηγούν την χώρα εκτός μνημονίων. Εντάξει δεν θα είναι καθαρή έξοδος… το ομολογεί και η ίδια η κυβέρνηση, αλλά θα είναι ένα δυνατό και καλό χαρτί για τις εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας έχει ένα και μόνο ταλέντο. Την επικοινωνία. Τι έχει συμβεί τώρα; Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να δώσουν άλλα λεφτά. Αυτή είναι η αλήθεια. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να απαλλαγούν από την Ελλάδα. Δεν θέλουν να δώσουν άλλα λεφτά…

– Γι αυτό ήταν τόσο ευτυχείς που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει προληπτική γραμμή στήριξης…..

Τώρα λοιπόν ο κ. Τσίπρας κάνει την ανάγκη φιλοτιμία. Ξέρει ότι οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν να μας δώσουν άλλα λεφτά, και αυτό το πουλάει στο εσωτερικό ως επιτυχία του. Οι Ευρωπαίοι λένε αναγκαστικά καλές κουβέντες. Για ποιο λόγο; Γιατί δεν θέλουν να μας δώσουν άλλα λεφτά. Και ο μόνος τρόπος για να πέφτουν τα επιτόκια της Ελλάδας και να μπορούμε να δανειζόμαστε, είναι να λένε και καμιά καλή κουβέντα. Γιατί αν έλεγαν άσχημες κουβέντες θα έπρεπε να μας δώσουν και άλλα λεφτά. Το συμφέρον τους λοιπόν είναι να λένε καλές κουβέντες. Και αυτό το συμφέρον τους, ο κ. Τσίπρας το πουλάει στην Ελλάδα ως ένα καλό χαρτί.

– Και αυτό είναι όντως ένα καλό χαρτί. Και αν συνοδευτεί και από μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές για να μην κοπούν οι συντάξεις, ακόμα καλύτερο χαρτί.

Θα μου επιτρέψετε. Δεν πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξει καμία τέτοια αντιπαράθεση μετά τον Αύγουστο του 2018. Να τα βάλουμε στη σειρά γιατί στην Ελλάδα προτρέχουμε. Ακούω κάποιους να λένε, ότι ο Τσίπρας μπορεί να παίξει πάλι τον επαναστάτη για να κάνει εκλογές. Εγώ δεν το πιστεύω. Για έναν βασικό λόγο…

Εάν η Ελλάδα βγει στις αγορές στις 21 Αυγούστου, ο μόνος τρόπος για να είναι σταθερό το τραπεζικό σύστημα, να έχουμε το waiver και χαμηλά επιτόκια, είναι να έχουμε μια πολύ ομαλή ιστορία εξόδου. Δηλαδή οι Ευρωπαίοι μπορεί να μην δίνουν λεφτά στο τραπέζι, αλλά (τους χρειαζόμαστε) να λένε πόσο καλά τα πηγαίνουμε και πόσο ευχαριστημένοι είναι. Αυτό μπορεί να πάει τη χώρα για κάποιο διάστημα μπροστά. Θα δούμε… Εάν η ιστορία στις αγορές είναι η σύγκρουση του Τσίπρα με τους δανειστές…

– Μα δεν θα βγούμε στις αγορές. Θα υπάρχει το μαξιλάρι.

Είδατε κι εσείς το κάνετε το λάθος αυτό… Το μαξιλάρι πράγματι μας κρατάει για 3 χρόνια να μπορούμε να πληρώνουμε το χρέος μας. Αλλά αν ανέβουν τα επιτόκια και δεν έχεις πρόγραμμα, δεν έχεις Τράπεζες. Άρα αφήστε τα αυτά….

– Είναι ένας κίνδυνος..

Δεν μπορείς να κάνεις σύγκρουση ενώ είσαι χωρίς πρόγραμμα και είσαι στις αγορές. Ο κ. Τσίπρας τέτοια πράγματα δεν θα ξανακάνει….

– Λέτε δηλαδή ότι θα πάει στις εκλογές με κομμένες τις συντάξεις και με υπόσχεση περαιτέρω μείωσης του αφορολόγητου… Απίθανο.

Δεν ξέρω ποτέ θα κάνει εκλογές. Ένα λογικό σενάριο που έχω στο μυαλό μου είναι, πάει στις 21 Αυγούστου στο Ζάππειο, εμφανίζεται με γραβάτα, πολύ ωραίο δημοσιογραφικό “ενσταντανέ”, φωτογραφίες, φλας και όλα αυτά..

– Σας θυμίζω ότι η γραβάτα θα φορεθεί με τη ρύθμιση του χρέους…

Μα θα έχει πάρει μια ρύθμιση χρέους.

– Αυτό θα γίνει πολύ αργότερα. Μια υπόσχεση για ρύθμιση χρέους ίσως…

Μια συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους θα την πάρει. Άρα αυτή τη συμφωνία θα την πουλήσει στην Ελλάδα με γραβάτα. Θα πει λοιπόν, εγώ σας έβγαλα από το μνημόνιο που σας έβαλαν οι άλλοι, ψευδές, ρύθμισα το χρέος που δεν ρύθμισαν οι άλλοι, ψευδές, υπάρχει ήδη η συμφωνία με τον Σαμαρά από τον Νοέμβριο του 2012, κι εκεί θα μπορούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να κάνει εκλογές. Τονίζω τη λέξη σύντομα… Διότι αν έχει περιθώριο να πείσει κανέναν περίεργο ότι τα κατάφερε, αυτό πρέπει να γίνει σε τέτοιο χρονικό διάστημα που ο περίεργος αυτός δεν θα προλάβει να καταλάβει….. Δηλαδή θα μπορεί να πουλάει την φαντασίωση ότι βγήκαμε από το μνημόνιο.

– Λέτε λοιπόν εκλογές το Φθινόπωρο.

Αν περάσουν 5 μήνες όπου του άλλου θα του κόβονται οι συντάξεις, ο άλλος θα βλέπει τον τζίρο στο μαγαζί του όλο και μικρότερο, οι φόροι θα του έρχονται όλο και ψηλότεροι, τότε θα του λένε βγήκαμε, βγήκαμε από το μνημόνιο, αλλά αυτό δεν θα του λέει τίποτα. Άρα το σενάριο που λέτε είναι ναι, εκλογές το Φθινόπωρο.

Εγώ θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής. Πιστεύω ότι αν οι δημοσκοπήσεις έδιναν τώρα στον κ. Τσίπρα έστω μια ελπίδα- και πιστεύω ότι την Νοβάρτις γι’ αυτό την έστησε- θα τις είχε ήδη “μπουμπουνίσει” τις εκλογές. Γιατί; Γιατί αν έβλεπε ότι η διαφορά είναι της τάξεως των 4-5 μονάδων, μαχητές υπό μια έννοια, αλλά σε κάθε περίπτωση να του δίνουν την ελπίδα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα κάνει αυτοδυναμία, τότε σε αυτήν την περίπτωση θα τις έκανε τις εκλογές για να ανανεώσει τον πολιτικό του χρόνο και σε κάθε περίπτωση να είναι στα πράγματα… Να έχει μπροστά του και την απλή αναλογική και όλα αυτά που έχει στήσει. Αλλά οι δημοσκοπήσεις δεν του έχουν κάνει αυτό το χατήρι..

– Αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεγάλο μέρος της δύναμης του…

Αυτό δεν τον σώζει…

– Δεν σας εντυπωσιάζει ότι μετά από αυτές τις οβιδιακές μεταμορφώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεγάλο μέρος της δύναμης του;

Προσωπικά όχι. Δεν με εντυπωσιάζει. Εγώ δεν υποτίμησα ποτέ τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας είναι δυστυχώς για την Ελλάδα μεγάλο ταλέντο. Στην πολιτική και την ψηφοθηρία… Στον χώρο της κεντροαριστεράς δεν έχει βρεθεί ακόμα σήμερα που μιλάμε, μια προσωπικότητα που να τον επισκιάζει. Και καλώς ή κακώς, κακώς κατά την άποψη μου αλλά έτσι είναι η ζωή, δεν μπορούν όλοι οι άνθρωποι να ψηφίζουν ΝΔ. και Κυριάκο Μητσοτάκη. Άρα στον χώρο αυτό της κεντροαριστεράς ο κ. Τσίπρας παραμένει ηγεμονική μορφή. Και επειδή δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να εξαφανιστούν από το εκλογικό σώμα, αφού είναι ηγεμονική μορφή θα παίρνει μεγάλο ποσοστό.

Αν σε αυτό προσθέσετε τις εκλογικές και πολιτικές του συμμαχίες με τους διορισμούς που έχει κάνει, αλλά και τις υποσχέσεις που έχει δώσει, ότι κάποιοι θα εξαιρεθούν των περικοπών και των μέτρων… Ε, όλο αυτό του φτιάχνει ένα ποσοστό της τάξης του 20-25%. Δεν τον είχα ποτέ τον κ. Τσίπρα για κάτι πολύ λιγότερο…

– Η ΝΔ έχει πιάσει ταβάνι;

Ακούστε δεν θέλω να ακουστώ αλαζόνας, αλλά η ΝΔ έχει τις καλύτερες δημοσκοπήσεις που είχε κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης από τότε που εγώ θυμάμαι δημοσκοπήσεις. Εγώ δεν θυμάμαι ποτέ κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται 10 και 12 και 13 μονάδες σε σταθερή βάση από τον αντίπαλο του. Δεν το θυμάμαι…

Θυμάμαι ακόμα όταν στις ευρωεκλογές, ένα κόμμα πέρναγε το άλλο κατά 3%, αυτό θεωρούνταν συντριβή. Άρα αυτή τη στιγμή η ΝΔ έχει ένα ασφαλές προβάδισμα, μεγάλο προβάδισμα, το οποίο σε συνδυασμό με την παράσταση νίκης που είναι παρά πολύ μεγάλη, αν κρίνεις τι έγινε στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, σου δίνει… δεν θα πω την βεβαιότητα γιατί στις εκλογές δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Αλλά η εικόνα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τα καταφέρει.

– Αυτή τη φορά υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Απέναντι υπάρχει ένα κόμμα που εφαρμόζει μια πολιτική εντελώς διαφορετική από τις υποσχέσεις του. Και όμως διατηρεί σημαντικό μέρος της δύναμης του.

Ναι γιατί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο Τσίπρας. Δεν ήταν η πολιτική. Δείτε πώς εξαφάνισε το μισό του κόμμα. Που ήταν άνθρωποι πολύ πιο παλιοί στην πολιτική και στη Βουλή. Δείτε πώς καθάρισε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη για παράδειγμα. Ο Π. Λαφαζανης ήταν βουλευτής πολύ πριν τον Αλ. Τσίπρα. Όμως το εκλογικό σώμα δεν ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ σαν κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Γοητεύτηκε από τον Τσίπρα. Ο οποίος σε αυτό είναι καλός. Είναι ταλέντο. Δεν έχω πρόβλημα να το παραδεχτώ…

Αν ο Τσίπρας χρησιμοποιούσε το ταλέντο του για το καλό της χώρας θα ήταν και καλός πρωθυπουργός.. Θέλετε να σας πω πού τρελαίνομαι πραγματικά με τον Τσίπρα; Είσαι ο Τσίπρας. Είσαι 43-44 χρόνων. Γιατί ρε φίλε ασχολείσαι με τον Πολάκη, με τον Βαξεβάνη, με τη λάσπη, με ψευδομάρτυρες, με σκευωρίες και με όλα αυτά… Φέρε 2-3 καλές επενδύσεις στην Ελλάδα, φτιάξε την οικονομία! Και να χάσεις, είσαι 44 ετών. Μέχρι τα 50-52 σου μπορείς να ξαναγίνει ςπρωθυπουργός. Πόσο θα κυβερνάει το ένα κόμμα; 20 χρόνια;

Αντί να δει αυτήν τη μεγάλη εικόνα, που θα έβλεπε κάθε φυσιολογικός πολιτικός, αυτός εξαντλείται. Να λασπώνει, να συκοφαντεί, να ρίχνει λάσπη, να κατηγορεί, να κάνει τοξική την πολιτική ζωή… Για ποιο λόγο; Γιατί μέσα του, δεν είναι κανονικός…

– Επιστρέφουμε στην αρχή της κουβέντας μας. Κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται σε κανονικό κόμμα.. Μήπως είναι στην φύση του η αντικανονικότητα;

Μα ποιος κανονικός άνθρωπος στην ηλικία του Τσίπρα, σε αυτή την θέση… είχε την ευλογία, να τον βοηθήσει ο Θεός, η φύση, η Πρόνοια, επειδή είναι και άθεος δεν θέλω να τον θίξω με τις δικές μου πεποιθήσεις, να γίνει πρωθυπουργός στα 40 του χρόνια. Κάτσε δούλεψε ρε και πήγαινε τη χώρα μπροστά. Άσε τον Βαξεβάνη και τον Πολάκη και τη λάσπη… Ε δεν το έχει καταλάβει αυτό… Ποιος τώρα φυσιολογικός πολιτικός θα είχε υπουργό τον Τζανακόπουλο; Κανένας. Ο οποίος είναι με την Παπασπύρου όλη την ημέρα και στήνουν σκευωρίες. Ποιος το κάνει αυτό στα 43 του;

Άρα ο άνθρωπος δεν τον ενδιαφέρει ούτε η κανονικότητα, ούτε η Ελλάδα της Ευρώπης, ούτε τίποτα. Τον ενδιαφέρει…

– Αν τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του, θα έχουμε εκλογές το 2019. Ποιος, που του αρέσει η εξουσία, πάει σε εκλογές για να τις χάσει;

Κανένας. Η λογική λέει ότι θα έχουμε εκλογές το Φθινόπωρο. Αυτό λέει η λογική. Σε κάθε περίπτωση όμως το να περάσει τις ευρωεκλογές το θεωρώ αδύνατον. Να σας πω γιατί. Πας στις ευρωεκλογές και χάνεις με 10 μονάδες. Δεν λέω 15, λέω 10-8 μονάδες. Πώς θα πας…

– Δεν μπορείς να κυβερνήσεις..

Πού θα πας. Δύσκολο…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα