Α. Γεωργιάδης: Ερώτηση για την αναστολή επεμβάσεων στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ.,  κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό αναφορικά με την αναστολή επεμβάσεων λόγω υποχρηματοδότησης της Ορθοπεδικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» (27/6/2017), 12 παιδιά βρίσκονται σε λίστα αναμονής, τα οποία ελλείψει ιατρικών υλικών και του κενού των αναισθησιολόγων δεν δύνανται να χειρουργηθούν άμεσα. Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα,  το γεγονός ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός για την εν λόγω κλινική είναι μόλις 60.000€, τη στιγμή που το κόστος για την αντιμετώπιση μόλις μιας επέμβασης, μπορεί να φτάσει έως και τα 10.000€.

Όπως επισημαίνεται, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) απηύθυνε έκκληση στον Υπουργό Υγείας για άμεση λύση του θέματος, «η απουσία του οποίου έως σήμερα γίνεται αισθητή διά της εκκωφαντικής σιωπής του».

Με βάση τα παραπάνω, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ερωτά τον Υπουργό Υγείας τί απαντά στην ΕΙΝΑΠ, πόσα είναι τα καταγεγραμμένα περιστατικά που περιλαμβάνονται στη λίστα χειρουργείου, ποιος είναι ο προγραμματισμός για την υλοποίηση αυτών των χειρουργείων και ποιος είναι ο προϋπολογισμός της Ορθοπεδικής κλινικής του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης τα έτη 2014, 2015, 2016 και 2017.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα