Α. Γεωργιάδης: Αναβαθμίσατε στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπάλληλο που έκανε εξόρυξη bitcoin

Σε πρωτότυπη καταγγελία για υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ οι οποίοι έβαλαν ενεργοβόρα σε ρεύμα μηχανήματα σε εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Βάρη, τα οποία χρησιμοποιούσαν για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων (και συγκεκριμένα bitcoin) προχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

“Έκαιγαν οι τοίχοι από την χρήση αυτών των μηχανημάτων, έτσι το κατάλαβαν οι ηλεκτρολόγοι”, είπε ο κ. Γεωργιάδης “φοβήθηκαν ότι θα πιάσει φωτιά το κτίριο. Κι αυτός συνέβαινε επί τρεις μήνες. Δεν το κατάλαβε αυτό ο επιμελής Διοικητής σας ο κ. Ρόζενμπεργκ;”, ανέφερε. Όπως κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ “απογοητεύτηκα που σήμερα δεν βρίσκεται εδώ ο κ. Πολάκης, ο οποίος λέει πως θα μας στείλει φυλακή. Πιστεύετε κι εσείς πως αν μας πάτε φυλακή θα κερδίσετε τις εκλογές; Που είναι να απαντήσει για το ΚΕΕΛΠΝΟ;”.

Όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, το ΚΕΕΛΠΝΟ όχι μόνο δεν τιμώρησε, αλλά αναβάθμισε το Νίκο Κ. σε Υπεύθυνο Διαχείρισης και Διανομής Υλικού. “Μιλάμε για τον άνθρωπο που έτρεψε διαφήμιση στο διαδίκτυο και ζητούσε να επενδύσουν 1000 ευρώ ετησίως με απόδοση 30% τόκο. Αν δεν είναι αυτό ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τι είναι κύριε υπουργέ; Κι ο κ. Πολάκης που τρέχει όπου δει σκάνδαλο τι κάνει; Θα το δει η Δικαιοσύνη ή όχι;”

Στην απάντησή του ο υπουργός Υγείας αφού σχολίασε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης “έχει απλώσει πολύ τον τραχανά”, παραδέχτηκε πλήρως τα όσα κατήγγειλε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. “Όντως στην Βάρη βρέθηκαν δύο μηχανήματα που δεν είχαν σχέση τα οποία κατά την εκτίμηση της αρμόδιας εταιρίας που υποστηρίζει την μονάδα αυτή, λέει πιθανολογούμε, όντως να έχουν σχέση με εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Υπάρχει και γνωμοδότηση εξωτερικού συνεργάτη που λέει το ίδιο. Η καταγγελία έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου”.

Υπογράμμισε όμως ότι το θέμα έχει ήδη πάει στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και μετά στην Εισαγγελία Διαφθοράς κι από εκεί στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ τέλος θα καταλήξει στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρία Παπασπύρου. “Ο εν λόγω υπάλληλος δεν αναβαθμίστηκε όπως λέτε”, εξήγησε ο υπουργός “αλλά απομακρύνθηκε και επιλέχτηκε να πάει σε μια υπηρεσία στα κεντρικά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Του επιβλήθηκε στέρηση μισθού για 3 μήνες, ο άλλος κύριος – γιατί ήταν δύο – είχε μικρότερη ποινή. Ο χώρος στην Βάρη σφραγίστηκε και περιμένουμε το πόρισμα. Πολύς θόρυβος για το τίποτα. Θα ελεγχθεί και η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα αποδώσουμε ευθύνες και σ’ αυτήν”, είπε ο υπουργός.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε αιχμές για την Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, λέγοντας πως “όσοι είδαν το Πόρισμά της για τους υπαλλήλους της ΣΤΑΣΥ για τα πλαστά εισιτήρια είπαν πως ήταν για τα σκουπίδια. Και αυτοί οι άνθρωποι δικαιώθηκαν σήμερα από την Δικαιοσύνη”.

Ο κ. Ξανθός αφήνοντας ασχολίαστες τις αναφορές του κ. Γεωργιάδη για τις αρχικές καταγγελίες Πολάκη εναντίον του (πως άφησε έλλειμμα 230 εκ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ) και αρκέστηκε να αναφέρει ότι “υπάρχουν λογιστικές διαφορές 90 εκ. ευρώ”, ενώ στην συνέχεια ανακοίνωσε πως σύντομα η κυβέρνηση θα φέρει νομοσχέδιο για “θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ”. Επίσης υπογράμμισε πως θα αλλάξει ακόμα και το όνομα και το σήμα του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα