Αύριο το πρωί θα πάρει την τρίτη κατά σειρά τακτική άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας πήρε σήμερα εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας,όπου νοσηλευόταν μετά την επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 30 Μαίου, και την διέκοψε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης,και μεταφέρθηκε ξανά πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημ. Κουφοντίνας διεκδικούσε το αναφαίρετο για κάθε κρατούμενο που πληροί τις προυποθέσεις δικαίωμα στην τακτική άδεια.

Ένα δικαίωμα που του χορηγήθηκε πολύ καθυστερημένα, οκτώ χρόνια μετά τη συμπλήρωση του απαραίτητου χρόνου κράτησης.

Κι ενώ είχε ήδη πάρει δύο άδειες και χωρίς να έχει δημιουργηθεί το παραμικρό ζήτημα ,καθώς τήρησε απαρέγκλιτα τους όρους που του είχαν επιβληθεί, οι διαδικασίες για την χορήγηση της τρίτης άδειας “πάγωσαν” μετά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε σε βάρος των δύο εισαγγελέων που είχαν γνωμοδοτήσει θετικά στα σχετικά αιτήματα του και οι οποίοι αυτοεξαιρέθηκαν .

Τελικά , την Περασμένη Πέμπτη, κι αφού είχε αναλάβει καθήκοντα στις φυλακές ο νέος εισαγγελέας, με ομόφωνη απόφαση του το συμβούλιο των

φυλακών (μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας) του χορήγησει 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ. Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα