Αύριο το μεσημέρι ο Παν.Λαφαζάνης παραδίδει την διερευνητική εντολή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (Δ) υποδέχεται τον πρόεδρο της «Λαϊκής Ενότητας » Παναγιώτη Λαφαζάνη (Α), Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Ο πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας » Παναγιώτης Λαφαζάνης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να λάβει την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αύριο το μεσημέρι παραδίδει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την διερευνητική εντολή την οποία και έλαβε κατά τις διατάξεις των άρθρων 38 παρ. 1 και 37 παρ. 2, 3 και 4 του Συντάγματος, την Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 13:00.

Έτσι,ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας ανακοινώνοντας τα  αποτελέσματα  στον Προκόπη Παυλόπουλο  δίνει ουσιαστικά το έναυσμα της έναρξης της προεκλογικής περιόδου,καθώς αμέσως μετά την παράδοση θα οριστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα στις νέες εκλογές.

Θυμίζουμε ότι ο Παν.Λαφαζάνης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής σχηματισμού κυβέρνησης,απηύθυνε έκκληση στον Προκόπη Παυλόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι δυνατόν από την πλευρά του να οδηγήσει σε μεγαλύτερη επίσπευση. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση ως εντολοδόχος του Μαξίμου. Είναι Πρόεδρος όλων των Ελλήνων και πρέπει να δώσει χρόνο ώστε να υπάρξει η πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γύρω από τις συνέπειες του μνημονίου. Δεν μπορεί να βάλλει εκλογές νωρίτερα από τις 27 Σεπτεμβρίου, θα είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο αν το κάνει. Απευθύνομαι στον ίδιο και τον καλώ να κινηθεί με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας, ώστε να έχει ο λαός την πληρέστερη ενημέρωση».

Ο κ. Λαφαζάνης είπε επίσης, ότι καθώς είναι ανοικτή ακόμη η Βουλή, υπάρχει η δυνατότητα να ψηφίσει την ακύρωση του φεουδαρχικού μπόνους των 50 εδρών του εκλογικού νόμου. «Αν η πρότασή μου βρει ανταπόκριση και πρέπει να βρει ανταπόκριση, μπορούμε να πάμε σε εκλογές με απλή αναλογική για την ανόθευτη έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού. Δεν πήρα απάντηση από το Μαξίμου. Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση, εκτός αν είναι και αυτό στις προδιαγραφές του μνημονίου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα