Αύριο στο ΣτΕ η συζήτηση των αιτήσεων επτά τηλεοπτικών σταθμών

590_3a99eed6b66e5ee628bf91963c0548d9Ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), έχουν κληθεί για αύριο στις 10 το πρωί οι νομικοί παραστάτες επτά τηλεοπτικών σταθμών που έχουν περάσει το στάδιο της προεπιλογής για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας.

Επίσης, ενώπιον του προέδρου του ΣτΕ έχουν κληθεί για αύριο και οι συνήγοροι των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας για να εκθέσουν τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους επί των αιτήσεων προσωρινών διαταγών που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ειδικότερα, με τις αιτήσεις τους, οι επτά ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται ο ένας κατά του άλλου. Και τα επτά ιδιωτικά κανάλια, που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ πέρασαν το στάδιο της προεπιλογής της διαγωνιστικής διαδικασίας για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».
Επιπλέόν, οι επτά τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται τόσο κατά του υπουργού Επικρατείας όσο και κατά του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Με τις αιτήσεις τους ζητούν να «παγώσει» η υπ’ αριθμ. 178/19.7.2016 απόφαση του εν λόγω γενικού γραμματέα, με την οποία εγκρίθηκε το πρακτικό της 5μελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού για την χορήγηση των τεσσάρων αδειών και προεπελέγησαν οι επτά υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Κατά την αυριανή συζήτηση στο ΣτΕ σκοπός των νομικών παραστατών των επτά καναλιών, θα είναι να πείσουν τον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να τους χορηγήσει τις προσωρινές διαταγές που ζητούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν καταθέσει μαζί με τα αιτήματα προσωρινών διαταγών και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Ωστόσο για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ημερομηνία συζήτησής τους, αλλά ούτε έχει οριστεί και εισηγητής.

Ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός στη πολυσέλιδη αίτηση που έχει καταθέσει στο ΣτΕ αναζητεί την «Αχίλλειο πτέρνα» του άλλου σταθμού κατά το στάδιο της προεπιλογής και ειδικά για παραβάσεις των όρων της προκήρυξης του επίμαχου διαγωνισμού. Παράλληλα, εκθέτουν την οικονομική, φορολογική, διαχειριστική, κ.λπ. κατάσταση των σταθμών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι τηλεοπτικοί σταθμοί που προεπελέγησαν είναι:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Πάντως, δεν αποκλείεται ο πρόεδρος του ΣτΕ να αποφασίσει αυθημερόν εάν θα χορηγήσει προσωρινή διαταγή ή όχι

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα