Αύριο η προτελευταία συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα και θα εκπροσωπείται στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή της

 

 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι παρούσα και θα εκπροσωπείται στη Γενεύη, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή της. Σε δηλώσεις στην τηλεόραση του κρατικού ΡΙΚ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διευθετήσεις για το θέμα της εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διάσκεψη, καθώς και για τον τρόπο εκπροσώπησης των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Είπε ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Διάσκεψη δεν θα είναι ο ίδιος με των άλλων συμμετεχόντων, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα έχουν ενεργό εμπλοκή. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε επίσης ότι στη διεθνή της 12ης Ιανουαρίου το μόνο αντικείμενο συζήτησης θα είναι το κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Εξ άλλου, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι εν όψει των συνομιλιών της Γενεύης έχουν εντατικοποιηθεί οι συνομιλίες μεταξύ των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί. Οι διαπραγματευτές είχαν σήμερα συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν τα κεφάλαια του εδαφικού, του περιουσιακού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ήταν ουσιαστική και διεξήχθη σε καλό κλίμα. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δύο διαπραγματευτές προετοίμασαν και την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Μουσταφά Ακιντζί, την προ-τελευταία πριν από τις συνομιλίες της Γενεύης. Οι δύο θα συναντηθούν και μεθαύριο Πέμπτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα