Αύξηση 7% της παγκόσμιας μέσης τιμής πώλησης smartphones

Άνοδο της τάξης του 7% σε ετήσια βάση σημείωσε η παγκόσμια μέση τιμή πώλησης smartphones το 3ο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με έρευνα της GfK.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΕ, η παγκόσμια αγορά smartphones διέγραψε θετική πορεία το 3ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Οι πωλήσεις «έξυπνων» κινητών κινήθηκαν ανοδικά κατά 3%, καθώς στην παγκόσμια αγορά διατέθηκαν, συνολικά, το εξεταζόμενο διάστημα, 367 εκατομμύρια συσκευές.

Σύμφωνα με την GfK, η ζήτηση ρεκόρ προήλθε, κυρίως, από την αγορά της Λατινικής Αμερικής (καταγράφηκε αύξηση 11% σε ετήσια βάση) και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (με αύξηση 9% σε ετήσια βάση).

Στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με την ανάλυση της GfK, τα έσοδα αυξάνονται παρά τον κορεσμό της αγοράς. Η ζήτηση για smartphone ανήλθε σε 30,9 εκατομμύρια συσκευές το 3ο τρίμηνο στη Δυτική Ευρώπη, μειωμένη κατά 7% σε ετήσια βάση και μάλιστα, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ωστόσο, η αξία των πωλήσεων στην περιοχή αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση, λόγω της αύξησης της μέσης τιμής πώλησης κατά 11%. Η GfK αναθεωρεί τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα της αγοράς των smartphone για το έτος 2017 για την περιοχή, προβλέποντας άνοδο κατά 6% σε ετήσια βάση.

Η ζήτηση για smartphone συνεχίζει να ανακάμπτει στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, με την περιοχή να πετυχαίνει αύξηση κατά 9% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2016, ανεβάζοντας τις πωλήσεις σε 22,3 εκατ. συσκευές. Η αξία των πωλήσεων, μάλιστα, αυξήθηκε με ταχύτερο ρυθμό 26% σε ετήσια βάση, λόγω της μετατόπισης της καταναλωτικής ζήτησης προς συσκευές υψηλότερης τιμής.

Τα premium χαρακτηριστικά των κινητών τηλεφώνων φαίνονται να γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τους καταναλωτές, ωθώντας τους κατασκευαστές να επενδύσουν σε ιδιότητες των κινητών, όπως η προστασία από το νερό και τη σκόνη, η αυξημένη ισχύς της μπαταρίας, οι ενισχυμένες δυνατότητες βίντεο, οι βιομετρικοί αισθητήρες κ.α.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα