Αύξηση καθαρών κερδών κατά 28% για την Huawei

Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίασης των νέων της μοντέλων που “ταρακούνησαν” τον κόσμο των smartphones πριν λίγες μέρες στο Παρίσι, η Huawei ανακοίνωσε ξανά νέα που χαροποίησαν την εταιρεία, αυτή τη φορά σε οικονομικό επίπεδο.

Μπορεί η νέα σειρά Ρ να είναι η πιο ακριβή σειρά της εταιρείας μέχρι τώρα, βάζοντας ένα στοίχημα με την αγορά που όλα δείχνουν πως θα το κερδίσει, όμως με αυτή την κυκλοφορία έχει δημιουργήσει μεγάλους πονοκέφαλους σε Samsung και Apple που προηγούνται στην κατάταξη των εταιρειών.

Σαν να μην έφτανε η αποδοχή των νέων της μοντέλων, ήρθε και η ανακοίνωση από την εταιρεία πως για το 2017 τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν κατά 28% στα 47,5 δισ γουάν (7,3 δισ. δολάρια), παρουσιάζοντας ανάκαμψη από την περσινή άνοδο ύψους 0,4%. Η αύξηση στα κέρδη οφείλεται στον περιορισμό των οικονομικών εξόδων κατά 85%, καθώς η εταιρεία είχε μικρότερες απώλειες λόγω ισοτιμιών νομίσματος.

Η απαγόρευση της διάθεσης των προϊόντων της εταιρείας στις ΗΠΑ με κυβερνητική παρέμβαση για τον φόβο κατασκοπίας από την κινεζική κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα σε μια αγορά στην οποία η Huawei ήταν έτοιμη να εισέλθει δυναμικά, θα είχε εκτοξεύσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη της εταιρείας και όπως εκτιμούν αναλυτές της αγοράς θα την είχε φέρει πάνω από την Apple στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα