Αχτσιόγλου: Συνολικά 982 έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις τον Μάιο

Συνολικά 982 έλεγχοι σε τουριστικές επιχειρήσεις διενεργήθηκαν τον Μάιο, ενώ επιβλήθηκαν 325 πρόστιμα συνολικού ύψους 1.145.554,51 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή.

Σε άλλες 43 περιπτώσεις παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας η διαδικασία επιβολής κυρώσεων είναι σε εξέλιξη.

Παράλληλα η υπουργός σημείωσε ότι:
−    Σε όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) διενεργεί στοχευμένους ελέγχους σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Φέτος, ακριβώς για να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα που παρατηρείται στην αρχή κάθε τουριστικής περιόδου αλλά και για να επιτευχθεί η συμμόρφωση των επιχειρήσεων, η δράση του ΣΕΠΕ προσανατολίστηκε στον τουριστικό κλάδο νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά.

−    Για το διάστημα 1 Ιουλίου με 15 Σεπτέμβριου θα υλοποιηθεί πρόγραμμα στοχευμένων ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης με την συμμετοχή του ΣΕΠΕ, των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, της Οικονομικής Αστυνομίας και του ΣΔΟΕ, ακολουθώντας τη μεθοδολογία και τις καλές πρακτικές του πιλοτικού προγράμματος που εφαρμόστηκε πέρυσι στην Αττική.

O τουριστικός κλάδος αποτελεί έναν από τους πιο δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης. Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες ώστε ο πλούτος που παράγεται σε αυτόν τον δυναμικό κλάδο της οικονομίας, να παράγεται με απόλυτο σεβασμό των εργασιακών δικαιωμάτων και πλήρη τήρηση της νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα