Αχτσιόγλου: Η Ευρώπη συγκλίνει προς τις ελληνικές θέσεις για τα εργασιακά

“Η Ευρώπη αλλάζει και συγκλίνει προς τις θέσεις της Ελλάδος για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και μένει αυτό να αποτυπωθεί και στους διαπραγματευτές των δανειστών”, εκτιμά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, μετά το πέρας των συναντήσεών της σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

Η Ελληνίδα υπουργός θέτει ως προμετωπίδα των διαπραγματεύσεων την άρνηση υποχώρησης σε όσα προτείνονται για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Παράλληλα, προαναγγέλλει εκ βάθρων αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των Επιθεωρήσεων Εργασίας και θεωρεί το έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους μια έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και όχι επιστροφή των όσων εκείνοι έχουν χάσει στη διάρκεια της κρίσης.

“Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη υπεράσπιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας. Γι’ αυτό δίνουμε τη μάχη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας”, αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου σχετικά με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, και εξηγεί: “Η θέση μας αυτή εναρμονίζεται με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές και υποστηρίζεται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και από το γνωστό πόρισμα της Διεθνούς Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Για τον ίδιο λόγο αντιστεκόμαστε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, και ιδίως στην αύξηση του ορίου, που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το ΔΝΤ”.

“Τυχόν ικανοποίηση των απαιτήσεών τους δεν θα πετύχει τίποτα περισσότερο παρά να απορρυθμίσει περαιτέρω την ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας”, προσθέτει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα