Αφρίν: Από ώρα σε ώρα οι συριακές δυνάμεις μπαίνουν στην πόλη

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariya μετέδωσε σήμερα ότι οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πρόκειται σύντομα να μπουν στη βορειοδυτική περιοχή Αφρίν.

«Οι λαϊκές δυνάμεις θα μπουν στην Αφρίν μέσα σε λίγες ώρες», μετέδωσε το συριακό δίκτυο, επικαλούμενο τον ανταποκριτή του στην περιοχή.

Κούρδος ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι Συριακές Κουρδικές Δυνάμεις και η κυβέρνηση της Δαμασκού κατέληξαν σε συμφωνία για να μπει ο συριακός στρατός στην Αφρίν για να βοηθήσει στην απώθηση των τουρκικών δυνάμεων που πραγματοποιούν επιχείρηση στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Reuters, η συμφωνία υπογραμμίζει την ολοένα και πιο περίπλοκη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη βόρεια Συρία όπου οι κουρδικές δυνάμεις, η συριακή κυβέρνηση, οι οργανώσεις ανταρτών, η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν εμπλακεί σε ένα περίπλοκο ιστό συμμαχιών και αντιπαλοτήτων.

Η Τουρκία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις στην επαρχία Αφρίν της Συρίας εναντίον των Κούρδων πολιτοφυλάκων, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο στη σύρραξη που μαίνεται στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα