Αφγανιστάν: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση στο σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση καμικάζι με στόχο ένα σιιτικό τέμενος στο κέντρο της Καμπούλ σήμερα, παραμονή του εορτασμού της Ασούρα, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας. Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

 

Επίθεση καμικάζι σημειώθηκε σε σιιτικό τέμενος στο κέντρο της Καμπούλ κατά την έξοδο των πιστών στο τέλος της μεγάλης προσευχής της Παρασκευής σήμερα, παραμονή των εορτασμών της Ασούρα, της μεγαλύτερης γιορτής των σιιτών, ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με νέο απολογισμό που ανακοινώθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας της αφγανικής πρωτεύουσας.

«Έχουμε έξι νεκρούς και 16 τραυματίες, όλους αμάχους, από τη σημερινή επίθεση μπροστά από το σιιτικό τέμενος Χουσανία», στη συνοικία Κάλα-ε-Φατουλάχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαλίμ Αλμάς.
«Ένας καμικάζι, που ήταν πεζός, έκανε πως βοσκούσε το αρνί του και πυροδότησε τα εκρηκτικά του μπροστά από το σιιτικό τζαμί Χουσανία» στη συνοικία Κάλα-ε-Φατούλαχ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο στρατηγός Σαλίμ Αλμάς, χωρίς να είναι σε θέση να διευκρνίσει αν υπήρχαν θύματα.

Αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας δήλωσαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς, πως τουλάχιστον δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν κατά την πραγματοποίησή της, έναν μόλις μήνα αφότου 20 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί ενώ προσεύχονταν σε άλλο σιιτικό τέμενος της Καμπούλ.

Ωστόσο η σιιτική μειονότητα του Αφγανιστάν και οι αρχές εξέφραζαν φόβους για επιθέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτους, που αποτελείται από εξτρεμιστές σουνίτες, κατά την περίοδο της Ασούρα.

Για τον λόγο αυτόν, η ασφάλεια έχει ενισχυθεί μπροστά από τους χώρους λατρείας των σιιτών στην Καμπούλ και εκπαιδευμένοι και οπλισμένοι περίοικοι έχουν στρατολογηθεί για να βοηθούν τις δυνάμεις της τάξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα