Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 36 τζιχαντιστές του ΙΚ νεκροί από τη χρήση της MOAB

Εκτιμάται ότι τουλάχιστον 36 νεκροί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν από τη «μητέρα όλων των βομβών» (Mother Of All Bombs), που έριξαν χθες Πέμπτη 14/4 οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στοχεύοντας σε ένα δίκτυο τούνελ που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Αφγανιστάν, «μετά τον βομβαρδισμό στρατηγικά καταφύγια του Νταές (Ισλαμικό Κράτος) και ένα σύμπλεγμα τούνελ καταστραφήκαν, ενώ 36 μαχητές του ΙΚ σκοτώθηκαν».
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως δεν υπήρξαν θύματα μεταξύ των αμάχων καθώς και ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία των αφγανικών αρχών με τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Η ισχύς της MOAB (Massive Ordinance Air Blast κατά την επίσημη ονομασία της, ή Mother of All Bombs, «μητέρα όλων των βομβών») ισοδυναμεί με περίπου 11 τόνους ΤΝΤ.
Η ρίψη της βόμβας έγινε στο ανατολικό Αφγανιστάν, στα σύνορα με το Πακιστάν.
Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν, Hamid Karzai καταδίκασε την επίθεση χαρακτηρίζοντας την «απάνθρωπη» και κάνοντας λόγο για «βάναυση κατάχρηση της χώρας μου».
Σημειώνεται ότι η ΜΟΑΒ είναι η μεγαλύτερη μη πυρηνική βόμβα, η οποία δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ νωρίτερα σε συνθήκες πραγματικού πολέμου

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα