Αφγανιστάν: Νέα επίθεση ενόπλων σε κέντρο εκπαίδευσης στην Καμπούλ

Οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ ανέρχονται σε 34 και όχι 48, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί επειδή, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι, ορισμένες σοροί είχαν καταμετρηθεί δύο φορές μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών σε 56 από 67.

Νέα επίθεση ενόπλων σε κέντρο εκπαίδευσης των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών σημειώθηκε σήμερα στην Καμπούλ, όπως ανέφερε αξιωματούχος του κέντρου, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ το υπουργείο Υγείας της χώρας αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των νεκρών από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας.

Συγκεκριμένα, οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ ανέρχονται σε 34 και όχι 48, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί επειδή, όπως διευκρίνισαν αξιωματούχοι, ορισμένες σοροί είχαν καταμετρηθεί δύο φορές μετά την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Προς τα κάτω αναθεωρήθηκε και ο αριθμός των τραυματιών σε 56 από 67.

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης ήταν μαθητές που προετοιμάζονταν για τις εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο σε αίθουσα της Ακαδημίας Μαούντ, η οποία βρίσκεται στη δυτική Καμπούλ σε περιοχή στην οποία ζουν πολλά μέλη της σιιτικής κοινότητας της πόλης. Η κηδεία των νεκρών προγραμματίζεται για σήμερα.

 

πηγή    ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα