Αφγανιστάν:Τουλάχιστον 14 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν(Βιντεο)

The Afghan National Army's 209th Corps commandos working with Afghan National Security Forces control the site of a Taliban-led suicide bomber attack on a U.S. contracting company office in Kunduz, Afghanistan on July 2, 2010.  Mohammad Jalal Naim/U.S. Army/Handout via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY
(reuters)

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός μίνι-μπας που μετέφερε Νεπαλέζους φύλακες ασφαλείας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

«Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 νεκρούς και οκτώ τραυματίες στην τρομοκρατική επίθεση που εκδηλώθηκε σήμερα στην Καμπούλ. Η αστυνομία εξακριβώνει την ταυτότητα των θυμάτων» ανέφερε μέσω του Twitter ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Σεντίκ Σεντίκι.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέλαβε, μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, την ευθύνη «εναντίον των επιτιθέμενων δυνάμεων» στο Αφγανιστάν.

Αυτή ήταν η πρώτη επίθεση στην Καμπούλ από την ημέρα που ξεκίνησε το Ραμαζάνι, πριν από δύο εβδομάδες.

Οι Νεπαλέζοι που εργάζονται στην Καμπούλ απασχολούνται κατά κύριο λόγο ως φρουροί ασφαλείας στην αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι TOLO news, μεταξύ των θυμάτων είναι και αδιευκρίνιστος αριθμός Φιλιππινέζων.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ, Αμπντούλ Ραχμάν Ραχίμι, είπε ότι ο δράστης περίμενε κοντά στο συγκρότημα όπου κατοικούν οι φρουροί και πυροδότησε τα εκρηκτικά του μόλις ξεκίνησε το λεωφορείο που τους μετέφερε.

Εκτός από τους επιβάτες του λεωφορείου, από την έκρηξη τραυματίστηκαν επίσης και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν σε μια γειτονική αγορά.

«Νωρίς σήμερα το πρωί πραγματοποιήσαμε μια μαρτυρική επίθεση (σ.σ. αυτοκτονίας) εναντίον των φρουρών των επιτιθέμενων δυνάμεων, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας 20» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, υποσχόμενος ότι θα ανακοινώσει σύντομα «και άλλες λεπτομέρειες».

Η επίθεση αυτή, με δράστη έναν πεζό καμιμάκι, έγινε στα ανατολικά της πρωτεύουσας, στον δρόμο που οδηγεί στην Τζαλαλαμπάντ.

Οι ακραίοι ισλαμιστές αντάρτες, που ζητούν την αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων από τη χώρα, κερδίζουν έδαφος το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν αλλά και σε ορισμένες επαρχίες του βορρά.

Στην επιχείρηση του ΝΑΤΟ Resolute Suppot μετέχουν σήμερα 10.000 άνδρες, εκ των οποίων οι 5.500 είναι Αμερικανοί που έχουν ως βασική αποστολή την εκπαίδευση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Η τελευταία επίθεση στην αφγανική πρωτεύουσα είχε γίνει στις 19 Απριλίου, όταν σκοτώθηκαν 64 άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 340. Την ευθύνη είχαν αναλάβει και τότε οι Ταλιμπάν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα