Αυτό θα είναι το σενάριο επίθεσης τζιχαντιστών για το οποίο θα προετοιμαστεί η ΕΛ.ΑΣ

Τζιχαντιστές με βαν να χτυπούν τους πιο εμπορικούς και τουριστικούς δρόμους στην Αθήνα θα είναι το σενάριο στο οποίο θα εξασκηθεί η ΕΛΑΣ στις αρχές Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικοί αυτή τη φορά θα βρίσκονται στην Ερμού, το Μοναστηράκι και τη Διονύσιου Αεροπαγήτου και θα πρέπει να αντιμετωπίσουν σε πραγματικό χρόνο και αποκλείστηκα στο σημείο, την περίπτωση «επίθεσης τζιχαντιστών».

Μετά και τα τελευταία χτυπήματα στην Ισπανία, οι επιτελείς της Κατεχάκη αποφάσισαν να επισπεύσουν την άσκηση και μάλιστα να γίνει στο δρόμο ώστε να υπάρχει προσομοίωση των πραγματικών συνθηκών. Για παράδειγμα οι επισκέπτες του πιο εμπορικού δρόμου της πρωτεύουσας αλλά και οι τουρίστες κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στην άσκηση θα πάρουν μέρος όλες οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και οι δυνάμεις της αστυνομίας θα είναι ανεπτυγμένες στο κέντρο της Αθήνας, όπως μια συνηθισμένη ημέρα. Οι Αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν όσα έχουν διαταχθεί ξεκινώντας από την τεκμηρίωση ότι πράγματι η επίθεση έγινε από ακραίους ισλαμιστές, μέχρι την έρευνα για συνεργούς ανάμεσα στο πλήθος και τη σύλληψη των δραστών.

Οι αντιδράσεις την στελεχών της ΕΛΑΣ θα αξιολογηθούν από τους επιτελείς και κυρίως θα δοθεί μεγάλη σημασία στο κομμάτι του συντονισμού των υπηρεσιών της ΕΛΑΣ καθώς και στο ρόλο που θα έχει ο κάθε αξιωματικός και σε ποιον υψηλόβαθμο θα υπακούν και να περνούσαν εντολές οι αστυνομικοί.

Ανάλογες ασκήσεις θα γίνουν και σε πόλεις στην επαρχία ξεκινώντας από την πόλη της Πάτρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα