Αυτό είναι το ελληνικό νησί που έχει ζεστά νερά όλο το χρόνο!

Κι όμως υπάρχει ένα νησάκι όπου τα νερά  είναι ζεστά χειμώνα – καλοκαίρι λες και έχει ανάψει κάποιος θερμοσίφωνα… και αυτό βρίσκεται στην Ελλάδα.

Μιλάμε για ένα νησάκι σε έναν τεράστιο φυσικό κόλπο με μήκος που ξεπερνάει τα 700 μέτρα, απόλυτη ησυχία θάλασσα τιρκουάζ χρώματος και τόσο διαυγή που μπορείς να δεις πεντακάθαρα το είδωλό σου μέσα τους και ζεστά νερά.

Αυτό το μαγικό νησάκι είναι  η Διάπορος ακριβώς απέναντι από τη Βουρβουρού Χαλκιδικής και σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τον Άγιο Νικόλαο του Δήμου Σιθωνίας.

Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού καλύπτεται από υπέροχο καταπράσινο πευκοδάσος, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από πίνακα ζωγραφικής, ενώ τα γαλήνια νερά του και οι ερημικές του αμμουδιές είναι ο απόλυτος προορισμός για όποιον θέλει να χαλαρώσει.

Ο φυσικός κόλπος που σχηματίζεται είναι αρκετά μεγάλος, τα νερά στο νησάκι δεν είναι ποτέ κρύα, με αποτέλεσμα ν’ αποτελεί must για τους χειμερινούς κολυμβητές, οι οποίοι δε χάνουν την ευκαιρία να πάνε στη Διάπορο και να κολυμπήσουν όλο τον χρόνο.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα