Αυτός είναι πρώτος πιθανός χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς

Νέες διαρροές στον κυπριακό τύπο με τον χάρτη που θα καταθέσει η ελληνοτουρκική πλευρά στις συζητήσεις στη Γενεύη για το κρίσιμο θέμα του εδαφικού.

Σύμφωνα με τον Πολίτη της Κύπρου, 92,2 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους είναι υπό διαπραγμάτευση για το κατά πόσο θα περιληφθούν υπό ελληνοκυπριακή ή τουρκοκυπριακή διοίκηση, μέσα από το 1% το οποίο τίθεται υπό συζήτηση για να υπάρξει συμφωνία σε χάρτη, δηλαδή 28,2%-29,2%, αν λάβει κανείς υπόψη το σύνολο της έκτασης της Κύπρου σε τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει η Ε/κ πλευρά για το εδαφικό και τα οποία περιλαμβάνουν δικαίωμα επιστροφής σε 100 χιλιάδες πρόσφυγες, επέκταση των ακτογραμμών υπό Ε/κ διοίκηση, επιστροφή εδαφών που είχαν ψηλή συγκέντρωση πληθυσμού πριν το 1974 και εδάφη που έχουν ιστορική, αρχαιολογική ή θρησκευτική σημασία, αλλά και με βάση τους χάρτες που ετοιμάστηκαν στα σχέδια Ανάν 2 και 5, ένας πιθανός χάρτης τον οποίο μπορεί η Ε/κ πλευρά να καταθέσει ως αρχή για διαπραγμάτευση είναι ο ακόλουθος, τον οποίο έχουμε αυτοσχέδια ετοιμάσει.

Ωστόσο σημειώνεται πως ο χάρτης αυτός, θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση και άρα, δεν μπορεί να θεωρείται ως ο χάρτης της συμφωνίας.

Ο πιθανός πρώτος χάρτης της ελληνοκυπριακής πλευράς

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα