Αυτόνομα αυτοκίνητα με τη συνδρομή των Microsoft, Google και Apple στις ΗΠΑ

H αυτόνομη κίνηση, το επόμενο big thing της αυτοκινητοβιομηχανίας, δεν αφήνει αδιάφορη καμία από τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας.

MicrosoftGoogle και Apple ακολουθούν η κάθε μια το δικό της δρόμο, είτε αυτόνομα είτε μέσω συμμαχιών. H Microsoft για παράδειγμα συνεργάζεται με την κινέζικη Baidu και την πλατφόρμα αυτόνομης κίνησής της Apollo καθώς και με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως είναι οι Nissan, Volvo και BMW. Η Google, μέσω της θυγατρικής της Waymο δείχνει να προηγείται και ήδη κάνει δοκιμές με τα οχήματά της χωρίς την παρουσία οδηγού, ενώ αντίθετα η Apple φαίνεται να έχει μείνει πιο πίσω και πιθανότατα να έχει εγκαταλείψει τα όποια σχέδια είχε για ένα αυτοκίνητο με τα σήματά της.

Στην όλη διαδικασία εξέλιξης εμπλέκονται και πολυάριθμες Start Ups, καθώς και εταιρείες σαν την Uber, ενώ και οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν τα δικά τους συστήματα.

Ανεξάρτητα πάντως από αυτό είναι βέβαιο πως για την επίτευξη του στόχου που είναι το αυτόνομο αυτοκίνητο 5ου επιπέδου, δηλαδή αυτό που δεν θα απαιτεί την παρουσία και την επέμβαση οδηγού, θα προκύψουν ηχηρές συνεργασίες μεταξύ των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και των αυτοκινητοβιομηχανιών. Πολύ απλά γιατί το κάθε ένα από τα δύο μέρη έχει στη διάθεσή του τεχνολογία και τεχνογνωσία στον τομέα του που το άλλο πολύ δύσκολα μπορεί να αποκτήσει. Ή πολύ ακριβά και μόνο οι συνέργειες θα μπορέσουν να μικρύνουν την απόσταση από τα πραγματικά αυτόνομο αυτοκίνητο που θα αλλάξει ριζικά τις συνήθειες και τη ζωή μας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα