Αυτή είναι η «Φωτογραφία της Χρονιάς 2015» σύμφωνα με τη UNICEF

Ένα «κλίκ» στα ελληνοσκοπιανά σύνορα που αιχμαλώτισε ένα κοριτσάκι που κλαίει με λυγμούς ενώ κρατάει το χέρι ενός μικρού αγοριού, αναζητώντας τους γονείς τους, μπροστά από τους πάνοπλους συνοριοφύλακες, είναι σύμφωνα με τη UNICEF η φωτογραφία του 2015. η έχουν στήσει.

Η συγκλονιστική αυτή φωτογραφία του Georgi Licovski, από το European Pressphoto Agency (EPA), τραβήχτηκε στις 21 Αύγουστου του 2015, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ. Η UNICEF την επέλεξε ως την νικήτρια φωτογραφία στο διαγωνισμό της για τη «Φωτογραφία της Χρονιάς 2015».

Ο Licovski δήλωσε ότι δεν ήταν εύκολο να φωτογραφήσει αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χάσει τα πάντα. «Για να «μαλακώσουν» τις αντιδράσεις των συνοριακών στρατευμάτων, οι απελπισμένοι πρόσφυγες έστελναν τα παιδιά τους στην πρώτη σειρά. Αυτά ένιωθαν άσχημα, φοβούνταν, έκλαιγαν» είπε περιγράφοντας τη φωτογραφία.

«Στα πρόσωπά τους, σε κάθε ίνα του κορμιού αυτών των παιδιών, μπορεί κανείς να δει την απόλυτη απελπισία τους», δήλωσε η πρέσβειρα της UNICEF κυρία Daniela Schadt.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 75 φωτογράφοι από 30 χώρες και υποβλήθηκαν συνολικά 909 εικόνες.

192187-afti-einai-i-pio-sygklonistiki-fotografia-tis-chronias-apo-ti-unicef-805x450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή:hitandrun.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα